keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Seurakuntalainen: Eva Biaudet Radio Deille: ”Perussuomalaisten näkökulma on rasistinen”

Seurakuntalainen: Eva Biaudet Radio Deille: ”Perussuomalaisten näkökulma on rasistinen” 21.12.2011

Rkp:n presidenttiehdokas Eva Biaudet syyttää perussuomalaisia rasististen arvojen kylvämisestä suomalaiseen yhteiskuntaan. Biaudet’a korpeaa edelleen se, että perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen boikotoi linnan juhlia.

Eva Biudet´n mukaan pelko ilmapiirin tulehtumisesta sai hänet lähtemään mukaan presidenttikisaan. Presidenttinä Biaudet yrittäisi vähentää maahanmuuttoon liittyviä pelkoja ja luoda enemmän yhteyksiä eri kulttuureista tulevien ihmisten välille. Ehdokkaana hän haluaa tukea "vähemmistöjä, joiden ääni ei muuten kunnolla kuulu."

Biaudet suomii Radio Deille suorin sanoin perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinosta rasististen mielipiteiden kylvämisestä suomalaiseen keskusteluun.

Oinonen nousi otsikoihin ilmoittaessaan boikotoivansa tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanottoa. Syyksi hän ilmoitti sen, että "homojen tanssi ärsyttää". Hän myös totesi, että jos olisi presidentti, homot eivät Linnan juhlissa tanssisi.

Biaudet'n mielestä lausunto on "täysin hyväksymätön ja syrjivä".

- Se on ihan suoraan rasistinen näkökulma, ja tietenkin sitä joutuu miettimään, että mistä tällaiset ajatukset pääsevät kasvamaan. Mikä on se vääryys, jonka nämä ihmiset ovat kohdanneet, joka saa heidät ajattelemaan toisista ihmisistä näin kielteisesti ja näin vihaavasti, Biaudet kysyy.


"Suoranaista rasismia"

Perussuomalaiset ovat muutenkin vähemmistövaltuutettuna työskentelevän Rkp:n presidenttiehdokkaan tulilinjalla.

- Kun on tutkittu eri puolueiden kannattajien arvoja, on mielestäni erittäin huolestuttavaa, että viisikymmentäyksi prosenttia perussuomalaisten kannattajista on täysin tai osittain samaa mieltä väitteen kanssa, että joihinkin rotuihin kuuluvat ihmiset eivät kerta kaikkiaan sovi asumaan modernissa yhteiskunnassa, viittaa Biaudet Helsingin Sanomien teettämään kyselytutkimukseen.

- Mielestäni tällä ei ole mitään tekemistä maahanmuuttokritiikin kanssa, vaan tässä on vain kysymys siitä, ettei hyväksy kaikkia ihmisiä. Vaikka sanotaan, että kannatetaan tasa-arvoa, niin silti voidaan jaotella ihmisiä rotujen tai etnisen alkuperän perusteella. Se on tietenkin ihan suoranaista rasismia, arvostelee Biaudet.

Eva Biaudet haluaa profiloitua vaalikampanjassaan ehdokkaaksi, joka ajaa vähemmistöjen asiaa.

- Jos mennään yksilötasolle, niin jokainen henkilö - vaikka periaatteessa näyttäisi siltä, että kuuluisi enemmistöön - voi olla tilanteessa, jossa on heikommassa asemassa ja tarvitsee muiden tukea.

- Mielestäni sellainen ajattelu [vähemmistöjen tukeminen] on osa meidän suomalaisuutta, meidän pohjoismaisuutta ja haluan turvata, että Suomi jatkossakin on sellainen maa.