maanantai 12. joulukuuta 2011

Uusi Suomi: Perussuomalainen sai tuomion muslimiblogista

Uusi Suomi: Perussuomalainen sai tuomion muslimiblogista 12.12.2011
James Hirvisaari: Hovioikeuden ratkaisusta (blogi)

Kouvolan hovioikeuden tuomio - KouHO:2012:9

Taustaa:
Ilta-Sanomat: Timo Soini: Rikostuomio toisi potkut Halla-aholle 17.2.2011
YLE Uutiset: Soini kummeksuu erottamispuheita 17.2.2011
Jussi Halla-aho: "It's raining shit, Halla-lujah!" (blogi) 17.2.2011

Kansanedustaja James Hirvisaari (ps.) on tuomittu Kouvolan hovioikeudessa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Hovioikeus määräsi Hirvisaarelle 25 päiväsakkoa, mikä tekee 1425 euroa.

Viime vuonna Päijät-Hämeen käräjäoikeus hylkäsi syyttäjän nostaman syytteen. Hovioikeus siis päätyi päinvastaiseen ratkaisuun.

Syyte nostettiin Hirvisaaren Uuden Suomen blogipalvelussa julkaisemasta blogikirjoituksesta otsikolla ”Kikkarapäälle kuonoon”.

- Hirvisaari toteaa kirjoituksessaan hillittömän muslimimaahanmuuton mukana tulevan muun muassa huumeita, ryöstelyä, raiskausrikoksia, pedofiliaa ja lopulta jopa terrorismia. Teksti on yleistävä ja syrjivä, koska se kohdistuu yleisesti kaikkiin muslimeihin rajoittumatta vain ääriaineksiin, ja siinä kuvataan kokonaiseen kansanryhmään kuuluvat ihmiset rikollisina ja muihin nähden ala-arvoisina, toteaa hovioikeus perusteluissaan.

Hirvisaari kertoo Facebookissa aikovansa valittaa tuomiosta Korkeimpaan oikeuteen. Uusi Suomi ei heti tavoittanut Hirvisaarta kommentoimaan asiaa.

Hirvisaari julkaisi blogikirjoituksensa helmikuussa 2010, jolloin hän toimi kunnanvaltuutettuna. Uusi Suomi on poistanut kyseisen kirjoituksen palvelustaan.


_______________________________________

YLE Lahti: Kansanedustaja James Hirvisaarelle tuomio vihapuheista

Perussuomalaisten asikkalalaisen kansanedustajan James Hirvisaaren blogikirjoitus toi tuomion Kouvolan hovioikeudessa.

Hovioikeus katsoo antamassaan tuomiossa kansanedustaja James Hirvisaaren syyllistyneen kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.

Hovioikeus katsoi, että Hirvisaari on 4.2.2010 Uuden Suomen verkkolehdessä pitämällä sivustolla levittänyt yleisön keskuuteen kirjoituksen, jossa panetellaan ja solvataan muslimeista koostuvaa uskonnollista, etnistä tai siihen rinnastettavaa ryhmää.

Hovioikeus piti tuomiossaan selvänä, että Hirvisaari on ymmärtänyt, että kirjoitus on ollut panetteleva ja solvaava sekä että kirjoitus on ollut omiaan aiheuttamaan halveksuntaa, suvaitsemattomuutta ja jopa vihaa muslimeja kohtaan.

Hovioikeus tuomitsi James Hirvisaaren kiihottamisesta kansanryhmää vastaan 25 päiväsakkoon, joka tekee kansanedustajan tuloilla 1 425 euroa.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus hylkäsi syytteen noin vuosi sitten ja katsoi "Kikkarapäälle kuonoon" otsikoidun kirjoituksen pysyneen poliittisen sananvapauden rajoissa.

Kouvolan hovioikeus katsoo, että myös poliittisella puheella on rajansa.

James Hirvisaari ilmoitti avustajansa välityksellä, ettei hän kommentoi asiaa YLE Uutisille.


____________________________________________

YLE Uutiset: Soini: Odotetaan korkeimman oikeuden kantaa


Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoi, että eduskuntaryhmä odottaa korkeimman oikeuden ratkaisua, ennen kuin se ottaa kantaa kansanedustaja James Hirvisaaren saamaan tuomioon. Soinin mukaan Hirvisaari aikoo hakea korkeimmalta oikeudelta valituslupaa.

Soini sanoi, etteivät oikeuskäsittelyyn päätyvät tapaukset ole mukavia asioita.

Hän ei halunnut ottaa kantaa Hirvisaaren kirjoituksiin, mutta totesi, ettei käyttäisi itse sellaista kieltä.

____________________________________________

Aamulehti: Kansanedustaja Hirvisaari ei anna periksi: Änkyröi oikeustuomiotaan vastaan

Perussuomalaisten kansanedustaja James Hirvisaari ei niele saamaansa oikeustuomiota.

Kouvolan hovioikeus tuomitsi Hirvisaaren tänään sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Oikeuden mukaan mies kirjoitti muslimeista blogissaan solvaavasti.

Hirvisaari kommentoi tuomiota blogikirjoituksessaan, jonka hän julkaisi tänään illalla. Miehen mielestä hovioikeus ei huomioinut hänen puolustustaan millään tavalla, vaan toisteli syyttäjän sanomisia.

Kansanedustaja ilmoittaa blogissa harkitsevansa valitusluvan hakemista korkeimmalta oikeudelta.
_____________________________________________

Uusi Suomi: Perussuomalainen blogistaan: ”Islamin invaasio”

Hovioikeudessa tuomittu kansanedustaja James Hirvisaari (ps.) aikoo "todennäköisesti" hakea Korkeimmalta oikeudelta valituslupaa.

Hirvisaari sai tänään tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan viime vuonna julkaisemastaan blogikirjoituksesta. Kansanedustaja kertoo blogissaan olevansa "hämmästynyt" tuomiosta, mutta tunnustaa, että olisi valmis muotoilemaan tuolloiset ajatuksensa uudelleen.

- Olisin itsekin viilannut tekstiä, jos olisin arvannut, että siitä nousee syyte, Hirvisaari kirjoittaa blogissaan.

Hirvisaaren mielestä hovioikeuden tuomio rajoittaa kansalaisten oikeutta "sanoa ja kirjoittaa ja harjoittaa poliittista toimintaa".

- Ennen kaikkea puolustan omaa kansaani vakavalta uhalta - islamin invaasiolta, Hirvisaari kirjoittaa.

- Tuomion tulkitsen niin, että hovioikeuden mielestä islamin piirissä olevia ikäviä ilmiöitä ei saisi julkistaa eikä kritisoida. Yksittäistapausten uutisointi lienee sallittua. Ongelma on siinä, jos ja kun näitä yksittäistapauksia esiintyy suuria määriä.

James Hirvisaari kehottaa kansalaisia jatkamaan edelleen islamista ja sen ongelmista kirjoittelua. Hän tosin suosittelee käyttämään kieltä, "johon ei lain koura tartu".

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner sanoo, ettei Hirvisaaren erottaminen ryhmästä ole ajankohtainen asia ennen Korkeimman oikeuden valituslupapäätöstä.

Lue koko James Hirvisaaren kirjoitus Uuden Suomen Puheenvuoro-blogipalvelusta.

_____________________________________________

Uusi Suomi: Perussuomalaisen tuomio – Tuttu vastaus

Perussuomalaiset odottaa kansanedustaja James Hirvisaaren oikeusprosessin loppuun käsittelemistä ennen kuin ottaa kantaa Hirvisaaren asemaan, kertoo eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner Uudelle Suomelle.

Hirvisaari sai tänään Kouvolan hovioikeudelta tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syyte nostettiin Hirvisaaren vuonna 2010 julkaisemasta blogitekstistä. Käräjäoikeus oli hylännyt syytteen.

- Käräjäoikeuden tuomio oli vapauttava ja hovioikeuden tuomio langettava. Nyt on katsottava, saako hän [Hirvisaari] valitusluvan Korkeimpaan oikeuteen, Ruohonen-Lerner sanoo.

- Hovioikeuden tuomio ei ole lainvoimainen, hän sanoo viitaten oikeusprosessin keskeneräisyyteen. Ruohonen-Lerner ei halua spekuloida sitä, mitä lainvoimaisesta tuomiosta seuraisi.

Ruohonen-Lernerin vastaus on tuttu, sillä hän kommentoi täysin samalla tavalla kysymystä kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps.) asemasta elokuussa. Halla-ahon oikeustapaus on samantyyppinen Hirvisaaren tapauksen kanssa.

Hirvisaari kertoi tänään Facebookissa hakevansa Korkeimmalta oikeudelta valituslupaa. Jos hän ei sitä saa, hovioikeuden tuomio jää voimaan.

Ruohonen-Lerner ei ole tänään ehtinyt vielä keskustella Hirvisaaren kanssa. Hän sanoo, että tarkoituksena on pitää keskustelu, mutta vielä hän ei ole ehtinyt miettiä sitä, pidetäänkö tapaaminen kahden kesken vai eduskuntaryhmän kesken.

Uusi Suomi ei ole toistaiseksi tavoittanut Hirvisaarta tai perussuomalaisten puheenjohtajaa Timo Soinia kommentoimaan asiaa. Yle Uutisille Soini sanoo odottavansa Korkeimman oikeuden kantaa tapaukseen. Aiemmin Soini on sanonut, että rasismista tuomion saavilla ei ole tulevaisuutta puolueessa.

_____________________________________

James Hirvisaari: Hovioikeuden ratkaisusta (blogi)

Kouvolan hovioikeus antoi tänään tuomionsa. Rikoslain 11 luku (Sotarikokset ja rikokset ihmisyyttä vastaan), 10 § ”kiihottaminen kansanryhmää vastaan”. Rikos raskaassa sarjassa. Hovioikeus katsoi vastoin Lahden käräjäoikeuden kantaa, että olen blogikirjoituksellani solvannut muslimeita.

Perusteluista hämmästelen sitä, että hovioikeus ei noteerannut puolustustani millään tavalla vaan toistelee syyttäjän lausumia. Lisäksi ristiriitaiset perustelut kumoavat itse itsensä. Vaikuttaa siltä, että hovioikeudella ei ole ollut laisinkaan aikaa syventyä aiheeseen. Vieläpä yksioikoisesti esittää minusta henkilönä täysin väärän todistuksen.

Nyt on helmikuun alkuun saakka aikaa miettiä valitusluvan hakemista korkeimmalta oikeudelta. Harkitsemme lakimiehen kanssa asiaa kaikessa rauhassa, mutta ainakin nyt ensi tuntumalta minusta näyttää todennäköiseltä, että lupaa haetaan. Syyttäjäkin voi olla tyytymätön tuomioon, koska hovioikeus puolitti syyttäjän vaatiman päiväsakkojen määrän.

Katson, että tässä prosessissa en puolusta ainoastaan itseäni vaan kaikkien kansalaisten oikeutta sanoa ja kirjoittaa ja harjoittaa poliittista toimintaa. Ennen kaikkea puolustan omaa kansaani vakavalta uhalta - islamin invaasiolta.

Hovioikeus on valinnut sananvapauden tukahduttamisen ja tien, joka oletettavasti vain lisää jännitteitä yhteiskunnassa.

Tuomion tulkitsen niin, että hovioikeuden mielestä islamin piirissä olevia ikäviä ilmiöitä ei saisi julkistaa eikä kritisoida. Yksittäistapausten uutisointi lienee sallittua. Ongelma on siinä, jos ja kun näitä yksittäistapauksia esiintyy suuria määriä.

Väitetyn panettelun ja solvaamisen kiistän täysin.

Onko kansalaisten ruvettava käyttämään kiertoilmaisuja kuten Neuvostoliitossa?

Olen vakavasti huolissani sananvapauden tilasta tässä maassa.

Mutta suomalaisten suuta ei tukita. Mielestäni on käytettävä suomen kieltä entistäkin terävämmin. Suosittelen puhumaan maahanmuuttoasioista yhä vain rohkeammin ja käyttäen kieltä, johon ei lain koura tartu. Se on hyvin helppoa. Olisin itsekin viilannut tekstiä, jos olisin arvannut, että siitä nousee syyte. Mutta asia on äärimmäisen tärkeä, sillä kyseessä on koko kansamme kohtalo.

Kalliin turvapaikkaturismin, josta ei ole meille itsellemme yhtään mitään hyötyä vaan pelkkää haittaa, on kerta kaikkiaan loputtava. Aihetta käsittelevä puheeni marraskuulta eduskunnassa:
http://www.youtube.com/watch?v=SWS8-bhmln0&feature=player_embedded