tiistai 13. joulukuuta 2011

Suomenmaa: Eikö vikaa, jos oikeus ei sitä näe?

Suomenmaa, pääkirjoitus: Eikö vikaa, jos oikeus ei sitä näe? 13.12.2011

Kouvolan hovioikeus on tuominnut kansanedustaja James Hirvisaaren (ps.) sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Oikeuden mielestä hän kirjoitti Uudessa Suomessa julkaistussa blogissaan solvaavasti muslimeista.

Käräjäoikeus hylkäsi aiemmin syytteen, koska sen mielestä poliitikolla on oltava oikeus maahanmuuttopolitiikan arvosteluun. Hovioikeus katsoi kuitenkin, että Hirvisaaren nettikirjoitus oli yleistävä ja syrjivä ja kuvasi tiettyyn kansanryhmään kuuluvat ihmiset rikollisina.

Hirvisaari hakenee valituslupaa korkeimpaan oikeuteen. Niin perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kuin eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner katsovatkin, että tapaukseen on otettava kantaa vasta, kun tuomio on lainvoimainen.

Väärin katsottu.

Hirvisaaren kirjoitukset eivät muutu miksikään, on korkein oikeus niistä mitä mieltä tahansa. Siksi on syytä kysyä: Hyväksyykö perussuomalaiset puolueena tällaiset kirjoitukset? Hyväksyykö puolueen eduskuntaryhmä tällaiset kirjoitukset?

Vastaamiseen ei tarvita korkeiden juristien arviota. Maisterisjätkän tai eduskuntaryhmän puheenjohtajan ymmärrys riittää hyvin.

On mahdoton ajatella, että kansanedustaja saisi kirjoittaa ”syrjivästi” ja kuvata ”tiettyyn kansanryhmään kuuluvat ihmiset rikollisina”, kuten Kouvolan hovioikeus totesi.

Halla-ahot, hakkaraiset ja hirvisaaret ovat Soinin puolueen kansanedustajia. He edustavat perussuomalaisuutta ja soinilaisuutta näkyvästi. Soini ei pääse tästä eroon kiemurtelemalla. Hänellä on vastuu puolueestaan.

Perussuomalaiset tekisivät palveluksen koko politiikalle, kun uskaltaisivat tunnustaa joskus vikaa myös itsessään. Mutta ei, löytyy vain arkaa pelkuruutta, jota peitetään uhoamisella.