sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Kymen Sanomat: Pukki villitsi alkuviikosta vastaanottokeskuksessa Kotkan Karhulassa

Kymen Sanomat: Pukki villitsi alkuviikosta vastaanottokeskuksessa Kotkan Karhulassa 25.12.2011

Kotkan vastaanottokeskuksessa vietettiin suurta joulujuhlaa alkuviikosta. Karhulassa vietetyssä joulujuhlassa oli mukana Kansallisteatterin näyttelijöiden esittämä Paperisilta-esitys. Juhlassa oli toinenkin pääesiintyjä. Hän oli joulupukki.

— Joka vuosi tapahtuu sama asia. Lapset ja aikuiset ovat aivan innostuneita. Aikuiset ottavat lapsistaan kuvia joulupukin kanssa, muistelee Kotkan vastaanottokeskuksen johtaja Janne Autio.

Lisäksi tapahtumassa syötiin puuroa. Kristilliset perinteet eivät olleet vastaanottokeskuksen joulujuhlassa esillä. Keskuksen asukkaat edustavat eri uskontokuntia.

Varsinaisina joulupäivinä ei Karhulassa tai alaikäisten asuttamassa Koivulan ryhmäkodissa ollut isoja joulutapahtumia.

— Koivulassa on alaikäisille kuitenkin luotu joulumainen tunnelma, Autio toteaa.

Aution mukaan omillaan asuvat aikuiset voivat halutessaan viettää joulua kuten haluavat.

Vastaanottokeskuksessa juhlitaan varmasti enemmän kuin missään. Eri puolilta maailmaa olevat ja eri uskontokuntiin kuuluvat asukkaat viettävät omia juhliaan.

Aution mukaan yksi vuoden isoimmista tapahtumista on muslimien Ramadan eli paastokuukausi. Vastaanottokeskus yrittää parhaansa mukaan järjestää kaikille juhlille mahdollisimman hyvät puitteet.

___________________________________________


Etelä-Saimaa: Pukki kävi Joutsenon vastaanottokeskuksessakin

Joulua on vietetty myös Joutsenon vastaanottokeskuksessa. Joulun aikana keskuksessa vieraili pukki, joka jakoi lapsille lahjoja.

Iso juhla oli kaksi viikkoa sitten.

— Korvenkylän koulua käyvät lapsemme olivat tehneet koulussa jouluohjelman, jonka he esittivät. Lisäksi joulupukki kävi silloinkin tervehtimässä, kertoo Joutsenon vastaanottokeskuksen johtaja Jari Kähkönen.

Kähkösen mukaan kaikille vastaanottokeskuksen asukkaille yhteinen juhla oli nimenomaan joulun ajan juhla. Kristilliset perinteet eivät olleet esillä. Keskuksen asukkaat edustavat eri uskontokuntia.

— Kristittyjä on asiakkaistamme marginaalisesti.

Kähkösen mukaan juhlintaan osallistuvat kaikissa tapauksissa vain ne, jotka haluavat. Kähkönen toteaa, että lapset ovat olleet joulusta eniten innostuneita.

Vastaanottokeskuksessa vietetään kaiken maailman juhlia. Kähkönen sanoo, että keskus yrittää järjestää mahdollisimman hyvät puitteet kaikkiin niihin. Joulun ja muidenkin juhlien järjestäminen ja itse juhliminen on silti vastaanottokeskuksessa erilaista kuin muualla.

— Meillä on rajoitetut mahdollisuudet.