maanantai 12. joulukuuta 2011

YLE: Vastaanottokeskuksen remontoinnista ristiriitaisia ajatuksia

YLE Etelä-Karjala: Vastaanottokeskuksen remontoinnista ristiriitaisia ajatuksia 12.12.2011

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) puolustaa päätöstään lakkauttaa Pohjois-Karjalasta kaksi vastaanottokeskusta samalla, kun Joutsenon vastaanottokeskukselle remontoidaan uudet tilat Konnunsuon entiseen vankilaan.

Räsänen perustelee Joutsenon vastaanottokeskuksen tarpeellisuutta maantieteellisillä syillä. Joutsenon vastaanottokeskus toimii niin sanottuna kauttakulkukeskuksena, joka sijoittuu Etelä-Karjalan maahantuloalueelle.

Valtakunnallisesti tällaisia transit-keskuksia on neljä.

- Niiden on oltava kapasiteetiltaan riittäviä. Ne ovat lähtökohtaisesti laitosmaisia ja todellakin sijaitsevat maahantuloalueella. Sen vuoksi Joutsenossa tarvitaan edelleen tällaista keskusta, Räsänen perustelee.

Sisäministerin mukaan Joutsenon vastaanottokeskuksen säilyttäminen on perusteltua siitäkin syystä, että Lappeenrannassa toimiva maahanmuuttoviraston toimipiste tekee yhteistyötä vastaanottokeskuksen kanssa.

Joutsenon vastaanottokeskus tarvitsee uudet tilat, sillä vuokrasopimus nykyisissä tiloissa päättyy ensi kesänä.

---

YLE Etelä-Karjala: KOMMENTOI: Oletko tyytyväinen Konnunsuon tulevaisuuteen?

Konnunsuon vankilan remontointi vastaanottokeskuksen käyttöön etenee ripeästi ja ensimmäiset vastaanottokeskuksen asukkaat muuttavat Konnunsuolle maaliskuussa. Lappeenrannassa. Vastaanottokeskuksen remontointi on synnyttänyt ristiriitaisia ajatuksia.

Entisen vankilan talousrakennuksen sellejä muutetaan asuinhuoneiksi ja vankilan tunnusmerkkejä, kuten kaltereita on jo poistettu. Ensimmäiset vastaanottokeskuksen asukkaat muuttavat Konnunsuolle maaliskuussa. Turvapaikan hakijat pääsevät kolkohkoihin, mutta nykyistä ajanmukaisempiin tiloihin.

Vastaanottokeskuksen remontointi on synnyttänyt ristiriitaisia ajatuksia; Pohjois-Karjalan kaksi vastaanottokeskusta lakkautetaan ja samalla Joutsenon vastaanottokeskukselle remontoidaan uudet tilat Konnunsuon entiseen vankilaan.

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) perustelee Joutsenon vastaanottokeskuksen tarpeellisuutta maantieteellisillä syillä. Joutsenon vastaanottokeskus toimii niin sanottuna kauttakulkukeskuksena, joka sijoittuu Etelä-Karjalan maahantuloalueelle.

Oletko tyytyväinen Konnunsuon tulevaisuuteen?

Mihin käyttöön entinen vankila mielestäsi olisi sopinut?