perjantai 16. joulukuuta 2011

YLE: Vuoden poliisi panostaa maahanmuuttajiin

YLE Turku: Vuoden poliisi panostaa maahanmuuttajiin 16.12.2011

Varsinais-Suomen vuoden poliisi on vanhempi konstaapeli Vesa Jauhiainen. Hän on työskennellyt poliisina erilaisissa kenttätehtävissä yli 30 vuotta. Valinnassa korostettiin, että Jauhiainen on kasvollinen poliisi, joka tunnetaan nimeltä ihmisten parissa.

Varsinais-Suomen vuoden poliisiksi nimetty vanhempi konstaapeli Vesa Jauhiainen on otettu saamastaan kunnianosoituksesta.

- Tuntuuhan se tietysti hyvältä ja lämmittää sydäntä. Saan tehdä sellaista työtä, mistä pidän. Erityisesti näin kun eläkeikä jo hiljalleen lähestyy, on mukava nähdä, ettei töitä ole tehty turhaan.

Luottamus poliisiin miellyttää

Jauhiainen on työssään keskittynyt pitkäjänteisesti Turun itäisten alueiden paikallisiin ongelmiin, syrjäytymisen estämiseen ja maahanmuuttajien kotouttamiseen yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa.

Työn jatkuvuus ja aito kiinnostus ihmisiä kohtaan kantaa Jauhiaisen mukaan hedelmää.

- On tärkeää, että alueella on selkeästi kasvoilla määrätty poliisi. Se on äärettömän tärkeää, että alueella tehtäviä hoitava poliisi tuntee esimerkiksi eri tilanteiden ja ihmisten taustat.

- Toki esimerkiksi Varissuolla on 9 000 asukasta. Olen kuitenkin aika pitkälti selvillä varsinkin heidän taustoistaan, jotka oireilevat kaikista eniten, Jauhiainen toteaa.

Jauhiainen on mielissään siitä, että Varissuon alueella ihmiset luottavat poliisiin.

- Aluepoliisina pidän lapsille oppitunteja ja tapaan heitä kouluissa. Näin nuoret oppivat tuntemaan minut ja lähestyvät minua helpommin. Kun tällainen kanssakäynti alkaa jo esikouluiästä lähtien, maahanmuuttajat kokevat, että tässä maassa poliisiin voi todella luottaa.