lauantai 31. joulukuuta 2011

Ilkka: Yhä useampi nai ulkomaalaisen

Ilkka: Yhä useampi nai ulkomaalaisen 31.12.2011

Monikulttuuristen avioliittojen määrä on viisinkertaistunut kahdenkymmenen viime vuoden aikana. Moni tapaa puolisonsa ulkomailla, vaihtovuotena tai yhteisten tuttujen kautta. Ulkomaalaisten ja suomalaisten solmimien avioliittojen määrä kasvaa vuosittain noin tuhannella uudella avioparilla.

Suurin osa suomalaisten ulkomaalaisista puolisoista on juuriltaan thaimaalainen, venäläinen tai turkkilainen. Monikulttuurisessa avioliitossa ero on kolme kertaa todennäköisempi kuin samasta kulttuurista olevien liitossa.

Lisääntynyt ulkomaanmatkailu sekä Suomeen että Suomesta ulkomaille on Väestöliiton erikoistutkija Minna Säävälän mukaan yksi selitys ilmiöön.

Monikulttuurisen avioliiton suurin haaste on keskusteleminen, sillä yhteistä kieltä ei aina ole.

Lue päivän Ilkasta, miten suuri ilmiö on Etelä-Pohjanmaalla.

______________________________________

MTV3/STT: Ilkka: Ulkomaalaisen puolison ottaminen yhä yleisempää

Yhä useampi suomalainen menee naimisiin ulkomaalaisen kanssa.

Sanomalehti Ilkan mukaan viime vuonna noin 20 000 miestä ja 19 000 naista meni naimisiin ulkomaalaisen kanssa. Jo neljän viime vuoden ajan määrä on kasvanut joka vuosi noin tuhannella sekä miehissä että naisissa. Kuluneen 20 vuoden aikana suomalaismiesten ja ulkomaalaisten naisten avioliitot ovat viisinkertaistuneet.

Viime vuonna suurin osa miesten puolisoista tuli Thaimaasta, Venäjältä, Kiinasta ja Virosta. Naisten puolisot puolestaan tulivat Turkista, Britanniasta, Yhdysvalloista ja Ruotsista.

Väestöliiton erikoistutkija Minna Säävälän mukaan monikulttuuristen avioliittojen määrän kasvun taustalla on suurempi kansainvälisten opiskelijoiden määrä sekä ulkomaanmatkailun lisääntyminen.

Monikulttuurinen avioliitto puretaan kolme kertaa todennäköisemmin kuin saman kulttuurin edustajien välillä solmittu liitto. Säävälän mukaan kulttuurierot, eriävät lastenkasvatustavat tai lyhyt yhdessäolo ennen naimisiin menoa ovat usein avioeron taustalla.