torstai 8. joulukuuta 2011

Apu: Paavo Lipponen: "Yhteistyökyky on kilpailuvalttimme"

Apu: Paavo Lipponen: "Yhteistyökyky on kilpailuvalttimme" 8.12.2011

”Halutaanko Suurta Johtajaa, joka asettuu parlamentaarisen järjestelmän yläpuolelle? Minä en tavoittele sellaista presidenttiyttä.”

Minulta on tämän syksyn aikana usein kysytty, miksi haluan tasavallan presidentiksi. Eihän presidentillä ole valtiosääntöuudistuksen jälkeen enää valtaa!

Suomalaisen yhteiskunnan perusarvojen puolustaminen oli ratkaiseva asia, kun päätin tavoitella presidenttiehdokkuutta. Demokratia, ihmisoikeudet ja vähemmistöjen suoja, hyvinvointivaltio tasa-arvon takeena, huolenpito kaikista kansalaisista, ennen kaikkea niistä, jotka ovat eniten avun tarpeessa. Näiden pitäisi olla meille kaikille tärkeitä arvoja.

Viimeaikainen kehitys Suomessa on arvojen kunnioittamisen suhteen ollut huolestuttavaa. Ihmisille huudellaan rasistisia herjoja tai heihin käydään kiinni heidän ihonvärinsä tai äidinkielensä takia. Piittaamattomuus kanssaihmisistä on kasvanut. Vihapuheet ovat lisääntyneet huolestuttavasti, ja demokratiaa suorastaan halveksitaan, jopa eduskunnassa. Suomi on vaarassa vajota henkiseen taantumaan.

Emme saa passiivisina katsoa vierestä, kun vähemmistöihin kuuluvia kansalaisia syrjitään. Jokaisen on otettava vastuu suomalaisen yhteiskunnan suunnasta. Suomalaisten perusarvojen romuttamista ja ääriasenteita ei hyväksytä. Suomalaiset ovat maltillista väkeä. Meidän kaikkien on näytettävä tietä.

[...]