maanantai 5. joulukuuta 2011

Iltalehti: Temppelit saivat Halla-ahon ja Jungerin napit vastakkain

Iltalehti: Temppelit saivat Halla-ahon ja Jungerin napit vastakkain 5.12.2011
Mikael Jungner: Suomi tarvitsee lisää maahanmuuttajia (blogi) 4.12.2011
Mikael Jungner: Maailmanloppu on peruutettu (blogi) 5.12.2011

Mikael Jungner kiihdyttää maahanmuuttokeskustelua ehdottamalla, että Suomeen tarvittaisiin lisää minareetteja, temppeleitä ja synagogia.

Jussi Halla-aho (ps) tyrmää Mikael Jungnerin (sd) ehdotukset monikulttuurisuuden lisäämisestä ja temppeleiden rakentamisesta Suomeen.

Jungner kirjoitti blogissaan sunnuntaina, että suomalaisten pitäisi muuttaa asennettaan maahanmuuttoon ja maahan pitäisi rakentaa lisää hindutemppeleitä, synagogia ja minareetteja. Halla-aho ei ymmärrä, mihin Suomi tarvitsisi temppeleitä ja humanitääristä maahanmuuttoa.

- Luulen että suomalaiset suhtautuvat varsin realistisesti maahanmuuttoasioihin ja kaikkein eniten kielteisiä asenteita lisää se, että he kokevat maahanmuuton sellaisena kuin se on, eli suurelta osin negatiivisena ilmiönä, joka lisää epäkohtia yhteiskunnassa. En usko, että siihen mikään asennekasvatus tepsii, Halla-aho tyrmää.

Eläköityvien tilalle?

- Suomenkin menestykselle maahanmuutto on välttämätöntä. Se lisäisi kotimarkkinoiden kysyntää, lisäisi vientiä, avaisi huikeasti osaamista ja intoa nopeasti ja edullisesti... Mikä parasta, voimakas maahanmuutto ratkaisisi maatamme uhkaavan ikääntymis- ja huoltosuhdeongelman kertaheitolla, Jungner kirjoitti blogissaan.

- Ei ole mikään ratkaisu että tuodaan maahan ihmisiä, jotka eivät työllisty vaan päätyvät elätettävien jonoon. Se ainoastaan pahentaa Suomen ongelmia, Halla-aho sanoo.

Halla-aho pitää Jungnerin kirjoitusta provosoivana.

- No siihen oli ladattu jokseenkin kaikki mahdolliset kliseet mitä viimeisen 10 vuoden aikana on monikulttuurisuusteeman ympäriltä kuultu, et ehkä Jungneria huolestuttaa ettei hän ole ollut julkisuudessa taas hetkeen, niin teki tällaisen.

________________________________________

Savon Sanomat: Halla-aho Jungnerin kirjoituksesta: Onkohan Mikaelilla jäänyt korkki auki

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho ei tunnu arvostavan SDP:n puoluesihteerin Mikael Jungnerin tuoreinta blogikirjoitusta, joka on julkaistu Iltalehdessä.

- Onkohan Mikaelilla jäänyt korkki auki, kun huimaa visiota pukkaa päivittäin, pohtii Halla-aho Facebook-statuksessaan.

Jungner pohtii kirjoituksessaan Euroopan tulevaisuutta. Hän manaa, kun "kaikki kynnelle kykenevät helppoheikit manaavat Euroopalle ja eurolle mitä karmeinta tulevaisuutta".

- Euroopalla on jopa mahdollisuus nousta maailman kärkeen, vahvimmaksi talousalueeksi. USA:n talousluvut antavat tällä hetkellä toiveita elpymisestä ja kasvun piristymisestä, mutta maa on silti omine jättimäisine velkakuormineen poliittisessa takalukossa ensi vuoden presidentinvaaleihin asti, Jungner kirjoittaa.