keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Vartti: Uimahalli hankki uimarit peittävät verhot

Vartti: Uimahalli hankki uimarit peittävät verhot 28.12.2011

Martinlaakson uimahallissa aloitetaan ensi vuoden alussa maahanmuuttajille tarkoitetut uintivuorot. Käytännössä normaaleiden aukioloaikojen ulkopuolella järjestettävien uintien aikana hallin suuret ikkunat peitetään kankaalla. Järjestelyt liittyvät maahanmuuttajille kohdistettuun Sporttia kaikille - liikuntaa kotouttavasti Vantaalla -hankkeeseen.

- Halliin on asennettu verhot tämän syksyn aikana. Hankkeen puitteissa meidän keskeinen tehtävä on poistaa kaikenlaisia esteitä. Maahanmuuttajien kohdalla on ollut esteenä, että koska uimahallit ovat avoimia paikkoja, maahanmuuttajilla ei ole ollut mahdollista osallistua uintitoimintaan, toteaa projektipäällikkö Marja Auroma.

Hankkeessa on kumppaneina liikunta- ja maahanmuuttajajärjestöjä, nuorisotoimi sekä kouluja.

Auroma perustelee verhojen käyttöönottamista sillä, että Vantaalla on tarkoitus mahdollistaa uiminen kaikille sitä haluaville. Verhot ovat käytössä myös muun muassa koululaisryhmien aikana, mikäli ryhmä koostuu maahanmuuttajalapsista.

Maahanmuuttajauinnit keskitetään Martinlaaksoon ja Korsoon

Vantaalla myös Korson uimahallissa järjestetään erillisiä uinteja maahanmuuttajille, mutta verhojen käyttäminen ei ole ollut tarpeen uimahallin arkkitehtuurin vuoksi. Martinlaaksossa yksi uimahallin seinistä on kokonaan lasia.

- Tällä hetkellä meillä ei ole vastaavanlaista toimintaa suunnitteilla Tikkurilaan tai ensi vuonna avattavaan Hakunilan uimahalliin. Pyrimme keskittämään nämä toiminnot Martinlaakson ja Korson uimahalleihin, Auroma kertoo.

Martinlaakson uimahallissa järjestetään syksyisin perheille tarkoitettu alastonuintia, jolloin verhot tulevat olemaan niinikään käytössä.