sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Aamulehti: Internetin rasistinen taustamöly

Aamulehti, kolumni: Tuomas Rimpiläinen: Internetin rasistinen taustamöly 7.4.2013

Hei sinä. Juuri sinä siellä. Tunnistat kyllä itsesi, jos luet tämän kolumnin loppuun.

Toisin kuin luulet, lehtijuttuihini ei sisälly salaisia piiloviestejä ja salaliittoja. Se täytyy sanoa, että olet liikuttavan sinnikäs oman harhaisen maailmankuvasi pystyssä pitämisessä. Osaat kääntää jokaisen olemattoman yksityiskohdan pönkittämään masentavaa ajatteluasi.

Jos en julkaise tuomitun rikollisen nimeä, päättelet automaattisesti, että tuomittu on maahanmuuttaja. Saatatpa jopa haukkua minut keskustelupalstalla tämän ”ilmiselvän totuuden” pimittämisestä. Netissä saat heti paljon tukea toisilta samanlaisilta.

Sinun raivosi sietäminen kuuluu ammattiini. Silti täytyy tunnustaa, että välillä kyllästyttää.

Olet se tyyppi, joka tuijottaa Ampparit.com:n uutisvirtaa ja odottaa otsikkoa, jossa lukee homo, maahanmuuttaja, Vihreät tai Mannerheim. Kun semmoinen otsikko tulee, klikkaat raivoissasi jutun auki ja alat mölistä verkkokeskustelussa. Ja pian siellä mölisee toinen samanlainen.

Lähetät saastapostia Yleisradiossa työskenteleville toimittajille, koska luulet heidän olevan epäisänmaallisia. Pyöriihän Ylellä dokumentti nimeltään Suomi on ruotsalainen. Sinun mielestäsi siinä ei ole mitään epäisänmaallista, ettet tunne oman maasi historiaa.

Jos äänestit viime eduskuntavaaleissa, sinulla saattaa nykyään olla oma ehdokas jopa eduskunnassa. Minä ja kaikki kollegani kohtelemme ehdokastasi väärin. Me vainoamme häntä, koska uutisoimme hänen rasistisista möläytyksistään. Sinun mielestäsi sinä ja ehdokkaasi olette toisinajattelijoita, joiden sananvapautta toimittajat rajoittavat.

Kun luet sotareportaasia, sinua ei hetkauta vähääkään pienten lasten kärsimys. Sinua raivostuttaa toimittajan piilotavoite saada Suomeen lisää pakolaisia, jotka raiskaavat suomalaisia naisia.

Sinun mielestäsi talvisota ja jatkosota olivat ihmeitä, johon vain suomalaiset maailmassa pystyvät. Lapin sodasta et niin paljon puhu. Itsekin pidän sotien saavutuksia ihmeellisinä.

Erityisen ihmeellisiltä ne tuntuvat, kun ajattelen sinun kaltaisiasi nykyajan suomalaisia.

Internetissä olet suorapuheinen sivaltaja. Kasvokkain et sano mitään, mistä et ole varma muiden olevan samaa mieltä.

Ymmärrän, että jotkut tutkijat ja toimittajat ahdistuvat sinun mölinästäsi. En silti hyväksy sitä, että joku jättää sanomatta perustellun mielipiteensä siksi, että pelkää kaltaisiasi häirikköjä.

Olen ehkä hukannut aikaani kirjoittamalla sinulle. Vaikka sen täytyy olla rankkaa, sinä haluat olla katkera. Kaltaisiasi on aina ollut olemassa, mutta jostakin syystä moni on tajunnut sen vasta internetaikana.

Nyt sinun olemassaolosi on kaikkien tiedossa. Kiitos internetille.