tiistai 2. huhtikuuta 2013

Verkkouutiset: Suomen Sisun Immonen: Todelliset vihanpuhujat unohdetaan

Verkkouutiset: Suomen Sisun Immonen: Todelliset vihanpuhujat unohdetaan 2.4.2013
Kaleva: Suomen Sisu on huolissaan muslimiradikalismista
Tiedote: Suomen Sisu huolissaan muslimien radikalisoitumisesta 1.4.2013

Suomen Sisun puheenjohtaja sanoo, että radikaali islam leviää Suomeen.

Suomen Sisun puheenjohtaja, kansanedustaja Olli Immonen (ps.) sanoo ihmettelevänsä, että Sisua vastaan osoitetaan mieltä kun taas "todelliset vihanpuhujat" saavat olla rauhassa. Immonen suuntaa sanansa "vasemmistoanarkisteille", jotka osoittivat mieltään Suomen Sisun vuosikokouspaikalla.

– Miksi samat vihapuheesta huolestuneet henkilöt eivät tällä kertaa aktivoituneet osoittamaan mieltään?

Immonen viittaa Helsingissä järjestettyyn tilaisuuteen, jossa puhujana oli brittiläinen muslimisaarnaaja Anjem Chourdary. Ylen siteeraaman uutisen mukaan Chourdary ennusti, että islamin lippu liehuu ennen pitkää Suomen eduskuntatalon yllä.

Immosen mukaan tilaisuus oli osoitus radikaalin islamin leviämisestä Suomeen.

_________________________________________

Kaleva: Suomen Sisu on huolissaan muslimiradikalismista

Suomen Sisu on huolissaan radikaalin islamin rantautumisesta Suomeen. Sisu viittaa viikonvaihteen uutisiin, joissa kerrottiin brittiläisen muslimisaarnaajan Anjem Choudaryn osallistumisesta kiirastorstaina Suomessa järjestettyyn suljettuun tapaamiseen.

Lehtitietojen mukaan saarnaaja kehotti Suomessa asuvia kuulijoitaan nousemaan kapinaan. Samalla hän ennusti, että ”islamin lippu liehuu vielä jonain päivänä Suomen eduskuntatalon salossa”.

”Tutkimukset osoittavat, että erityisesti nuoret muslimit ovat alkaneet selvästi radikalisoitua ja vaatia kovaäänisemmin länsimaisen yhteiskuntajärjestelmän romuttamista”, perussuomalaisten kansanedustajan Olli Immosen johtaman Suomen Sisun tiedotteessa todetaan.

Sisu kertoo seuraavansa tilannetta huolestuneena.

Sisu kysyy, miksi vasemmistoanarkistit eivät nyt olleet osoittamassa mieltään vihapuheita vastaan, kun he ”osoittivat mieltään rauhanomaista Suomen Sisua vastaan joitakin viikkoja sitten.”

Britanniassa kielletty järjestö

Choudaryn johtama Islam4UK-järjestö on kielletty Isossa-Britanniassa terrorismilain nojalla.

Sisu kertoo korostavansa rauhanomaista yhteiseloa kansanryhmien välillä.

Järjestön mielestä paras keino välttää maahanmuuttajien radikalisoituminen on saada heidät sopeutumaan suomalaiseen yhteiskuntana, opettelemaan kielen, kouluttautumaan, menemään työelämään ja pääsemään sitä kautta mukaan yhteiskunnan rattaisiin.

Suojelupoliisi oli tietoinen Choudaryn vierailusta. Supo on eri yhteyksissä kertonut olevansa tietoinen siitä, että myös eräillä Suomessa asuvilla muslimeilla on yhteyksiä ääriaineksiin.


_________________________________________

Suomen Sisu huolissaan muslimien radikalisoitumisesta

Iltalehti uutisoi (31.3.2013) Helsingissä viime torstaina järjestetystä tapahtumasta, jossa puhujina oli radikaaleja muslimeja. Muslimisaarnaaja Anjem Choudary muun muassa kehotti kuulijoitaan nousemaan kapinaan ja ennusti, että islamin lippu liehuu vielä jonain päivänä Suomen eduskuntatalon salossa. Choudary totesi jokin aika sitten Britanniassa, että pääministeri David Cameronin tulisi kuolla. Vain pari päivää kyseisen kohua herättäneen lausunnon jälkeen Choudary saapui Suomeen. Hänen johtamansa Islam4UK-järjestö on kielletty Britanniassa terrorismilain nojalla.

Ne, jotka ovat olleet huolissaan radikaalin islamin rantautumisesta Suomeen, eivät ole olleet huolissaan turhaan. Suojelupoliisin mukaan Suomesta löytyy yhä enemmän henkilöitä, joilla on yhteyksiä islamin radikaaleihin toimijoihin. [1] Suomen Sisu huomauttaa, että muslimien radikalisoitumiskehitys Länsi-Euroopan maissa on tutkittu tosiasia. Tutkimukset osoittavat, että erityisesti nuoret muslimit ovat alkaneet selvästi radikalisoitua ja vaatia kovaäänisemmin länsimaisen yhteiskuntajärjestelmän romuttamista. [2] Suomen Sisu seuraa tilannetta huolestuneena.

Ihmettelemme, miksi vasemmistoanarkistit osoittivat mieltään rauhanomaista Suomen Sisua vastaan joitakin viikkoja sitten, mutta eivät todellisia vihapuhujia vastaan. Miksi samat vihapuheesta huolestuneet henkilöt eivät tällä kertaa aktivoituneet osoittamaan mieltään?

Suomen Sisu korostaa, että jokaisen ihmisen olisi omalla toiminnallaan edistettävä rauhanomaista yhteiseloa eri kansanryhmien välillä. Paras keino välttää maahanmuuttajien radikalisoituminen on saada heidät sopeutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan, opettelemaan kielen, kouluttautumaan, menemään mukaan työelämään ja sitä kautta pääsemään mukaan yhteiskunnan rattaisiin. Yhteiskunnallisen vakauden turvaaminen vaatii, että maahanmuuttajat sopeutuvat vallitsevaan yhteiskuntaan eivätkä jää sen ulkopuolelle.

[1] http://yle.fi/uutiset/brittilainen_radikaali_muslimisaarnaaja_islamin_lippu_liehuu_viela_eduskunnan_ylla/6560423
[2] http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1540895/Young-British-Muslims-getting-more-radical.html