tiistai 2. huhtikuuta 2013

Iltalehti: Radikaalin muslimisaarnaajan esiintyminen tallentui videolle

Iltalehti: Radikaalin muslimisaarnaajan esiintyminen tallentui videolle 2.4.2013
Verkkouutiset: Video islamistisaarnaajan salaisesta Helsingin-puheesta: "Olkaa ylpeitä terroristin leimasta"

Muslimisaarnaaja Anjem Choudaryn puhe on ladattu YouTube-videopalveluun.

Isossa-Britanniassa kielletyn, voimakkaista kannanotoista tunnetun Islam4UK-järjestön johtaja esiintyi kiirastorstain iltana Helsingissä.

Tilaisuudesta kuvattu kahden ja puolen tunnin mittainen nauhoite ilmestyi lauantaina YouTube-palveluun. Englanniksi tilaisuudessa puhunut Choudary jakoi videolinkkiä myös Twitterissä reilulle 3000 seuraajalleen.

Itse tilaisuuteen osallistunut Jasar Mustafa kuvailee Vapaus muslimipanttivangeille -nimellä järjestettyä tilaisuutta tiistain painetussa Iltalehdessä. Mustafan mukaan Cafe Viikissä pidetyssä tilaisuudessa esiintyi yhteensä neljä puhujaa.

- Tilaisuus ei ollut varsinainen keskustelutilaisuus, vaan neljä alustajaa piti oman luentonsa, hän kuvailee Iltalehdelle.

Pääaiheena tilaisuudessa oli neljän terrorismista tuomitun muslimin vapauttaminen. Mustafan mukaan puhujat kertoivat heidät tuomitun näkemyksistään eikä terrorismin vuoksi.

- Terrorismista tuomittujen vapauttamisen lisäksi Choudary puhui muslimien vastuusta ja sharia-lain merkityksestä. Hän korosti, että vapaus saavutetaan noudattamalla jumalan antamaa lakia, Mustafa kertoo.

Mustafa ei usko, että kohua herättänyttä tilaisuutta olisi haluttu erityisesti salailla. Hänen mukaansa kokoontumispaikkaa ei voitu lyhyen varoitusajan vuoksi kertoa etukäteen.

- Suunnittelemme uutta tilaisuutta ja toivon, että kuulijat ja lehdistö saavat siitä tiedon hyvissä ajoin etukäteen.

_______________________________________________

Verkkouutiset: Video islamistisaarnaajan salaisesta Helsingin-puheesta: "Olkaa ylpeitä terroristin leimasta"

Youtubessa on julkaistu kahden ja puolen tunnin video radikaalin muslimisaarnaajan salaisesta puhetilaisuudesta Helsingissä.

DiDi Nwe -nimisen käyttäjän Youtube-videota levitti ensimmäisenä Tundra Tabloids -blogi.

Kyseessä on Helsingissä kiirastorstaina pidetty suljettu "seminaari" otsikolla "Vapauttakaa kaikki muslimivangit". Teemana oli mullah Krekarin vankeuden kymmenvuotispäivä.

Yksi puhujista oli Britanniassa vihasaarnaajaksi sanottu Anjem Choudary. The Sun -lehti kertoi tilaisuudesta tässä jutussaan.

Puhujien edessä olleessa lakanassa ja tilaisuuden julisteessa olivat muun muassa 9/11-iskujen takana olleen Khalid Sheikh Mohammedin ja radikaalisaarnaaja Abu Hamzan kuvat.

Videolla Anjem Choudary toteaa kohdassa 1:05, että yhtenä päivänä koko maailma tulee olemaan sharia-lain alaisuudessa.

Tämän jälkeen hän toteaa, että myös eduskunnan katolla tulee liehumaan islamin lippu. Osanottajat puhkeavat Allahu Akbar -huutoihin.

Choudary kehotti palopuheessaan läsnäolijoita mukaan taisteluun muslimivankien vapauttamiseksi ja tukemiseksi.

- Lännestä löytyy ihmisiä, jotka ovat heränneet. He vaativat shariaa Belgiassa, he vaativat Shariaa Suomessa, Norjassa, Choudary toteaa videon kohdassa 1:08.

- Muslimit nousevat kaikkialla maailmassa. He pitivät vuosikymmenien, sukupolvien ajan muslimeita hiljaisina, hän sanoo myöhemmin.

Kohdassa 1:13 Choudary sanoo, että heitä halutaan tappaa, hiljentää ja leimata terroristeiksi, äärimielisiksi ja radikaaleiksi.

- Teidän pitäisi olla siitä ylpeitä! Kun he sanovat "terroristi", se tarkoittaa että harjoitat (uskontoa). Kun he sanovat "radikaali", se tarkoittaa ettet tee kompromissia. Kun he sanovat "ääriainesta", se tarkoittaa että olet seuraaja.

Anjem Choudary toteaa kohdassa 1:51, että yksi tapa vankien vapuattamiseksi on heidän vaihtonsa. Hän toteaa muslimimaissa olevan "jo nyt" vankeudessa monia ei-muslimeja, joita "voidaan tarjota lännessä vankeudessa pidettyjen veljiemme ja siskojemme tilalle".