torstai 25. huhtikuuta 2013

Turun Sanomat: Epäilyttäviä rahankerääjiä liikkeellä Turussa

Turun Sanomat: Epäilyttäviä rahankerääjiä liikkeellä Turussa 25.4.2013

Kevään myötä Turkuun ilmestyneet kerjäläiset näyttävät käyvän yhä röyhkeämmiksi. Hyvinkin aggressiivisten rihkamakauppiaiden lisäksi katukuvaan on ilmestynyt vierasmaalaisia, jotka yrittävät kerätä rahaa kaupunkiin avattavaa vammaisten ja kuurojen keskusta varten.

Turun Sanomien lukija törmäsi rahankerääjiin kaarinalaisen tavaratalon pihalla keskiviikkoiltana. Liikkeellä oli kaksi nuorehkoa naista, jotka kuulovammaista esittäen tyrkyttivät ohikulkijoille keräyksestä kertovaa lappua.

Muutamia allekirjoituksia paperiin oli jo saatukin ja parinkympin lahjoituksia.

– Yritin viittomalla kysyä naiselta lisää asiasta, mutta hän vain ynisi ja tunki sitä lappua eteen. Silloin huomasin, että siinä oli karkeita kirjoitusvirheitä eikä mitään tietoa keräyksen järjestäneestä tahosta löytynyt. Kun ihmettelin asiaa, nainen lähti karkuun. Jostain ilmestyi toinenkin nainen samanmoisen lapun kanssa. Molemmat juoksivat autoon, jossa odotti kaksi miestä. Siitä ne kaasuttivat nauraen pois, lukija kertoo.

Poliisin tilannekeskukseen ei toistaiseksi ole tullut tietoa epäilyttävistä rahankerääjistä.

– Rahankeräys Suomessa vaatii Suomessa aina luvan, ja vastuullinen kerääjä näyttää sen pyydettäessä, muistuttaa komisario Kai Loukkaanhuhta Varsinais-Suomen poliisista.

Kerjäläisiä on Turkuun tullut tänä keväänä aikaisempien vuosien malliin. Leiripaikkoja on käyty purkamassa varsinkin junaradan verresta, rautatieaseman kupeesta.