perjantai 5. huhtikuuta 2013

MTV3: Helsingissä paljastui törkeä ihmiskauppa – nainen pakotettiin prostituutioon

MTV3: Helsingissä paljastui törkeä ihmiskauppa – nainen pakotettiin prostituutioon 5.4.2013

Helsingin poliisi epäilee kahta tshekkiläismiestä törkeästä ihmiskaupasta. Poliisin epäilyksen mukaan kaksikko on pakottanut tshekkiläisen naisen prostituutioon Helsingin keskustassa. Rikosnimike on harvinainen Suomessa.

Poliisin mukaan kaikki alkoi, kun rikoksesta epäilty 22-vuotias tshekkiläismies otti Tshekissä naiseen yhteyttä, kun tämä oli jättänyt työpaikkailmoituksen nettiin. Mies värväsi naisen escort-seuralaispalveluun ilman seksipalveluja. Niinpä rikoksesta epäilty mies osti uhrille lentolipun Suomeen ja varasi tälle hotellihuoneen Helsingin keskustasta.

Nainen lähti Tshekistä Helsinkiin toisen, 47-vuotiaan miehen kanssa viime vuoden marraskuun 22. päivänä. Vasta lentomatkalla naiselle ilmoitettiin, että kyse olikin prostituutiosta. Nainen ja mies majoittuivat kyseiseen hotellihuoneeseen yhdessä.

Nainen otti asiakkaita vastaan hotellihuoneessa, mutta hän teki myös kotikäyntejä. Uhrilla oli asiakkaita keskimäärin 6-7 päivässä. Kertahinta oli riippuvainen annetusta palvelusta.

– Hinta oli noin sadasta eurosta kolmeensataan euroon riippuen palvelun pituudesta, tutkinnanjohtaja Jukka Larkio kertoo MTV3 Uutisille.

Naiselle välitettiin asiakkaat, kun hänen seksipalveluistaan oli tehty ilmoitus nettisivuille. Asiakkaat Suomessa soittivat ilmoituksessa mainittuun numeroon ja numerossa vastasi Tshekissä toimiva operaattori. Operaattori välitti asiakastiedot ja asiakkaan toiveet hotellihuoneeseen Suomeen. Operaattorin henkilöllisyyttä ei ole toistaiseksi saatu selvitettyä.

Naisen mukaan tullut mies kontrolloi naisen liikkumista ja otti asiakaskäyntien jälkeen tältä rahat haltuunsa. Uhri osasi puhua vain tshekkiä.

Poliisi otti rikoksesta epäillyn 47-vuotiaan miehen lopulta kiinni viime vuoden marraskuun 30. päivänä, kun nainen ja mies olivat ehtineet olla Suomessa vain reilun viikon. Hotellihuoneesta takavarikoitiin 3 250 euroa käteistä rahaa ja tietokone.

– Nainen onnistui hälyttämään apua. Nainen on ehtinyt ansaita enemmänkin rahaa, mutta osa rahoista ehdittiin käyttää muun muassa hotellilaskuihin, Larkio selvittää.

Kaksi tshekkiläistä miestä on yhä vangittuna. Syytteennoston määräaika on tämän kuun puolessavälissä.