maanantai 1. huhtikuuta 2013

Ilta-Sanomat: Radikaali muslimisaarnaaja julisti islamin lipun nousevan eduskunnan salkoon

Ilta-Sanomat: Radikaali muslimisaarnaaja julisti islamin lipun nousevan eduskunnan salkoon 1.4.2013
Yle: Brittiläinen radikaali muslimisaarnaaja: Islamin lippu liehuu vielä eduskunnan yllä
Iltalehti: Muslimisaarnaaja: "Islamin lippu liehuu vielä eduskuntatalon salossa" 31.1.2013
The Sun: Mr Hate sneers at cops
Ilta-Sanomat: Radikaalisaarnaajan salakeikka Suomessa yllätti: "Aivan ihme juttu" 28.3.2013
Yle: Radikaali muslimisaarnaaja puhuu Helsingissä salaisessa paikassa - vaatimuksena terroristien vapauttaminen

Brittiläinen muslimisaarnaaja Anjem Choudary kehotti Suomessa asuvia kuulijoitaan terrorismiin.
Sheikki Mullah Krekarin vangitsemisen 10-vuotismuistopäivän seminaarissa Suomessa saarnannut muslimiradikaali Anjem Choudary kehotti kuulijoitaan nousemaan ja olemaan ylpeitä, jos heitä kutsutaan terroristeiksi, kirjoittaa brittiläinen The Sun.

Suomessa muun muassa Helsingin Sanomat uutisoi torstaina kokoontumisesta, mutta viranomaiset eivät osanneet kertoa, missä tilaisuus järjestettiin, tai mitä siellä kuultiin.

The Sunin mukaan noin 60:lle kurdikuulijalle saarnannut Choudary sanoi, että "islamin lippu tulee vielä nousemaan Suomen eduskunnan ylle". Hän kehotti kuulijoita nousemaan ja seuraamaan hänen viestiään.

– Teidän tulee olla ylpeitä, jos saatte terroristin leiman. Kun he sanovat teidän olevan radikaaleja, tiedätte olevanne oikealla tiellä, Choudary saarnasi.

Choudary vaati Suomessa pitämässään puheessa myös Al-Qaidaan sidoksissa olevien tunnettujen terroristien Abu Hamzan ja Abu Qatadan vapauttamista vankeudesta.

Iso-Britanniassa terrorismia vastaan taisteleva poliisi on pyrkinyt hillitsemään Choudaryn kiihkoesiintymisiä. Poliisi poistaa lisäksi kuukausittain yli sata terrorismipropagandaa sisältävää nettisivua, jottei ääriajattelun jalansija vahvistuisi maassa.

Suomessa Suojelupoliisi oli tietoinen viimeviikkoisesta tilaisuudesta. Supon mukaan on ollut jo pitkään tiedossa, että Suomessa on yhä enemmän henkilöitä, joilla on yhteyksiä tunnettuihin muslimiradikaaleihin.