maanantai 27. tammikuuta 2014

Yle: Kunnallispäättäjän pakolaispuheet kuitattiin väärinkäsityksenä

Yle: Kunnallispäättäjän pakolaispuheet kuitattiin väärinkäsityksenä 27.1.2014

Heinolan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Timo Ihamäki (kok.) nauttii edelleen kokoomuksen valtuustoryhmän luottamusta. Asiasta päätettiin yksimielisesti. Ryhmän puheenjohtajan mukaan Ihamäen puheet on ymmärretty väärin.

Pakolaispuheillaan kuohuttanut Heinolan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Timo Ihamäki nauttii edelleen valtuustoryhmänsä luottamusta. Kokoomuksen valtuustoryhmä päätti asiasta sunnuntaina yksimielisesti Ihamäen julkisen anteeksipyynnön jälkeen.

Kiintiöpakolaisista puhunut Ihamäki totesi Yle Lahdelle muun muassa, että Heinolaan yritetään saada mahdollisimman hyviä ja terveitä maahanmuuttajia.

Vielä viime viikolla kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Ilkka Jaakkola kehotti Ihamäkeä eroamaan valtuuston puheenjohtajan paikalta.

- Aina parempi, mitä nopeammin, sanoi Jaakkola tuolloin.

Nyt Jaakkola katsoo, että Ihamäkeä ymmärrettiin väärin.

- Hän on tehnyt omat johtopäätöksensä ja todennut astuneensa median asettamaan miinaan. Asia on ymmärretty väärin – miten hän asioita ilmaisi. Moni meistä oli Timon kanssa samaa mieltä, että näin on käynyt ja annamme Timolle täyden luottamuksen, Jaakkola sanoo.

Kuntalain mukaan kaupunginvaltuuston puheenjohtajaa ei voi erottaa tehtävästään vaan puheenjohtajan on itse irtisanouduttava. Timo Ihamäki totesi Yle Lahdelle jo viime viikolla, ettei aio erota vapaaehtoisesti.

Anteeksipyyntö riitti

Ihamäki pyysi lausuntojaan julkisesti anteeksi viime lauantaina kahdessa paikallislehdessä.

- Valtuustoryhmä oli yksimielisesti sitä mieltä, että tämä julkinen anteeksipyyntö meille riittää ja asia on meidän puolestamme loppuun käsitelty.

Mahdolliseen kiintiöpakolaisten ottamiseen kokoomuksen valtuustoryhmä ei ottanut kantaa.

- Asia tulee käsittelyyn normaalissa järjestyksessä. Meidän pitää hyvin tarkkaan katsoa, mitkä ovat resurssit. Myötämielisesti suhtaudun asiaan, mutta se vaatii vielä selvittelyä, Jaakkola toteaa.