keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Yle: Turvapaikanhakijoille terveyttä tanssista

Yle: Turvapaikanhakijoille terveyttä tanssista 8.1.2014

Turvapaikanhakijoille esitellään katutanssia Rovaniemellä helmikuussa. Terveyttä tanssista -kiertue on osa Suomen kattavaa kiertuetta, jonka järjestävät Suomen Katutanssiliitto ja Maahanmuuttovirasto.

Turvapaikanhakijoille esitellään katutanssia Rovaniemellä 3. helmikuuta. Tapahtuma on osa Suomen kattavaa kiertuetta, jonka järjestävät Suomen Katutanssiliitto ja Maahanmuuttovirasto. Terveyttä tanssista -kiertue vierailee Suomen kaikissa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksissa kevään aikana, mutta Lapissa kiertue käy vain Rovaniemellä.

Terveyttä tanssista -kiertue tarjoaa turvapaikanhakijoille mahdollisuuden tutustua erilaisiin katutanssityyleihin. Samalla pyritään edistämään turvapaikanhakijoiden hyvinvointia. Kiertueella on mukana suomalaisia maahanmuuttajataustaisia huippuopettajia.

Katutanssi tarkoittaa tanssityylejä, jotka ovat kehittyneet tanssisalien ulkopuolella, yleensä suurkaupunkien kaduilla. Katutanssi on saanut alkunsa Yhdysvalloista, ja sen taustalla on yleensä yhdysvaltalainen hip hop- ja funkmusiikki. Katutanssiliitto arvioi, että Suomessa on yli 30 000 aktiivista katutanssin harrastajaa.

Suomessa on tällä hetkellä 20 vastaanottokeskusta ja seitsemän ns. alaikäisyksikköä. Niissä on kirjoilla yli 3 000 turvapaikanhakijaa.