tiistai 21. tammikuuta 2014

Iltalehti: SDP:n euroehdokas perussuomalaisille: Eivätkö nämä muka ole rasismia?

Iltalehti: SDP:n euroehdokas perussuomalaisille: Eivätkö nämä muka ole rasismia? 21.1.2014
Nasima Razmyar: Yksittäistapauksia (blogi)

Europarlamenttiin pyrkivä Nasima Razmyar (sd) sanoo, että monet perussuomalaisten kannanotot ovat rasistisia.

- En tiedä, että mikä sitten on rasismia, jos näistä ei niitä aineksia löydä, Razmyar sanoo Iltalehdelle.

Razmyar listaa blogissaan Iltalehden nettisivuilla perussuomalaisten kannanottoja, joista rasistisia aineksia löytyy. Mukana ovat esimerkiksi Olli Immosen ehdotus väestöryhmien rekisteröinnistä etnisen taustan perusteella, Teuvo Hakkaraisen ajatus, jonka mukaan homot, lesbot ja somalit tulisi sijoittaa Ahvenanmaalle, Tom Packalénin idea vuokralaisten pisteyttämisestä ja Jussi Halla-ahon näkemykset somalien geneettisistä erityispiirteistä.

- Aivan liian paljon katsotaan läpi sormien. Liikaa mennään sen taakse, että tämä nyt oli yksittäistapaus.

Razmyarin mielestä tällaista kielenkäyttöä ei pitäisi hyväksyä demokraattisessa oikeusvaltiossa.

- Kenellekään muulle tällainen ei ole sallittua. En oikein ymmärrä, miten yksi puolue on saanut tällaisen erivapauden.

Tapaus Rinne

Perussuomalaiset suivaantuivat Ammattiliitto Pron puheenjohtajan Antti Rinteen lehtilausunnosta. SDP:n johtoon pyrkivä Rinne arvioi perussuomalaisia Helsingin Sanomien haastattelussa sunnuntaina.

- Ne puhuvat tietyistä asioista ihan ok, mutta kun arvopohja puuttuu, voidaan yhtäkkiä olla rasistisia ja fasistisia, Rinne sanoi.

Perussuomalaisten kansanedustaja Kaj Turunen kertoi tehneensä Rinteen puheista rikosilmoituksen.

Razmyar muistuttaa blogissaan, että perussuomalaisten riveistä on puolestaan arvioitu demareita tylysti. Jussi Halla-ahon mukaan "on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti."

- Kyllähän tämäkin loukkasi. En tehnyt asiasta rikosilmoitusta, eikä tehnyt muuten kukaan muukaan 50 000 demarien jäsenestä.

_____________________________________

Nasima Razmyar: Yksittäistapauksia

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen kaipaa Suomeen roturekisteriä. Kirjallisessa kysymyksessään Immonen haluaisi, että Suomessa väestöryhmät rekisteröitäisiin etnisen taustan mukaan.

Homot, lesbot ja somalit tulisi laittaa Ahvenanmaalle keskenään asumaan ja katsoa, millainen malliyhteiskunta siitä rakentuisi. Tätä mieltä on Teuvo Hakkarainen, joka kannattaa suuren osan Perussuomalaisten eduskuntaryhmän kanssa myös nuorten pakkotyötä hallitukselle jätetyssä talousarvioesityksessä. Lisäksi Hakkaraisen mukaan Helsingissä on neekeriukkoja torien kulmat täynnä tyhjän panttina.

Pentti Oinonen herätti huomiota ja paheksuntaa rinnastamalla homoparien perheensisäisen adoptoinnin eläimiin sekaantumiseen. Homot ärsyttävät Oinosta muutenkin, eikä hänen juhlissaan homot tanssisi, jos hän olisi presidentti. Näin Oinonen totesi radiohaastattelussa.

Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko on puolestaan sitä mieltä, että työnantajan pitäisi tietää työntekijän seksuaalisen suuntautumisen.

- Totta kai. Jos tuo niitä omia arvoja työssään esiin, tai jos arvot ovat ristiriidassa yhdessä sovittujen pelisääntöjen kanssa, niin täytyy katsoa, että ne (työpaikan) arvot tulevat toteutumaan, Niikko toteaa.

Useat Perussuomalaisten kansanedustajat, kuten Juho Eerola ja Jari Lindström hyväksyvät kuolemantuomion käyttämisen rangaistuskeinona. Tiedoksi lukijoille, että viimeinen rauhan aikana teloitettu henkilö Suomessa oli Tahvo Putkonen, jonka tuomio pantiin täytäntöön 8. heinäkuuta 1825. Tuomioksi tuli kuolemantuomio kaula katkaisemalla ja hautaaminen kirkkomaan ulkopuolelle.

Poliisikansanedustaja Tom Packalén sijoittaisi syrjäytyneet vuokralaiset omille slummialueilleen, jossa he eivät pääsisi häiritsemään tavallisten kansalaisten arkea. Vielä kovemman asenteen Packalén ottaa niitä nuoria kohtaan, joilla on alkoholi- tai huumeongelma. Packalénin mielestä ”joku hylätty teollisuusalue voisi sopia paremmin juopottelemiseen ja narkkaamiseen” kuin Töölö, ruokaa voisi jakaa soppatykeistä ja ongelmanuorten majoitukseksi riittäisi yömajatyyppinen väestösuoja.

Perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala vaatii puolestaan tuomioistuinten riipumattomuuden purkamista. Kirjallisessa kysymyksessään hän haluaa, että Suomen hallitus paimentaisi poliittisesti tuomioistuimia niiden käyttäessä tuomiovaltaansa. Perinteisesti oikeusvaltioissa on nähty, että toimeenpanovallan käyttäjä ei missään tapauksessa puutu itsenäisten ja riippumattomien tuomareiden toimintaan.

Useista maahanmuuttajiin kriittisesti suhtautuvista kommenteistaan tunnettu kansanedustaja James Hirvisaari kuvasi kaveriaan, kun tämä teki eduskunnassa, siis suomalaisen kansanvallan ja demokratian keskuksessa, natsitervehdyksiä, jotka sitten jälkikäteen laitettiin nettiin levitykseen.

Jussi Halla-aho tuomittiin korkeimmassa oikeudessa sakkoihin uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Halla-aho kuvasi islamia pedofiliauskonnoksi. Lisäksi hän kirjoitti, että ryöstely ja verovaroilla loisiminen olisi somalien kansallinen tai jopa geneettinen erityispiirre.

Mitä sitten tapahtui?

”– kun arvopohja puuttuu, voidaan yhtäkkiä olla rasistisia ja fasistisia”, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne (sd.) totesi Perussuomalaisesta puolueesta Helsingin Sanomien haastattelussa. Nyt Perussuomalaisissa katsotaan, että Rinne on syyllistynyt kiihottamiseen kansanryhmää vastaan, eikä puolue voi lähteä SDP:n kanssa samaan hallitukseen.

Kaikesta tästä tulee mieleen vanha suomalainen kansanviisaus: Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.

Jussi Halla-aho on sitä mieltä, että ”on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti. Tämän reptiilin erityisen limainen alalaji on ruotsalainen sosiaalidemokraatti”

Kyllähän tämäkin loukkasi. En tehnyt asiasta rikosilmoitusta, eikä tehnyt muuten kukaan muukaan 50 000 demarien jäsenestä.