lauantai 30. lokakuuta 2010

HS: Arhinmäki Soinille: Tarjoamme työväenpuolueen ilman rasismia

Helsingin Sanomat: Arhinmäki Soinille: Tarjoamme työväenpuolueen ilman rasismia 30.10.2010

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki nokittaa perussuomalaisten puheenjohtajaa Timo Soinia. Arhinmäen mukaan perussuomalaisten tarjotessa työväenpuolueen ilman sosialismia, vasemmistoliitto tarjoaa työväenpuolueen ilman rasismia.

Arhinmäki torjuu arvostelun siitä, että vasemmisto olisi unohtanut työläiset. Arhinmäki sanoi lauantaina vasemmistoliiton puoluevaltuuston yhteydessä, että kun katsotaan aidosti mitä eri puolueet tekevät, niin vasemmistoliitto on ollut kaikkein aktiivisin työelämäasioissa.

Arhinmäen mukaan Suomi tarvitsee vaalien jälkeen punavihreältä pohjalta nousevan hallituksen, joka aloittaa välittömästi uuden hyvinvointiyhteiskunnan rakentamisen.

"Vasemmistoliiton on oltava seuraavassa hallituksessa. Haluamme olla mukana hallituksessa, joka leikkauslistojen ja juustohöyläämisen sijaan vahvistaa veropohjaa", Arhinmäki sanoo.

Puoluevaltuusto hyväksyy kokouksessaan vasemmistoliiton vaaliohjelman kevään 2011 eduskuntavaaleihin.

Arhinmäen mukaan puolue haluaa tarjota äänestäjille selkeän vaihtoehdon nykyiselle hallituspolitiikalle.

"Liian kauan on keskitytty antamaan lisää niille, joilla on jo valmiiksi eniten. Suomella ei ole inhimillisesti ja taloudellisesti varaa ihmisten jatkuvaan syrjäyttämiseen työelämästä ja yhteiskunnasta."

Arhinmäen mukaan esimerkiksi suuret tuloerot, köyhyyden lisääntyminen, terveyserojen kasvu, siirtotyöläisten hyväksikäyttö halpatyövoimana ja julkisten palveluiden heikentäminen eivät synny itsestään.

"Ne kaikki ovat seurausta tehdyistä ja tekemättä jätetyistä päätöksistä", Arhinmäki määrittelee.