keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Turun Sanomat: Paimion ja Turun vastaanottokeskuksissa vältyttiin henkilöstön irtisanomisilta

Turun Sanomat: Paimion ja Turun vastaanottokeskuksissa vältyttiin henkilöstön irtisanomisilta 27.10.2010

Paimion vastaanottokeskuksen yhteistoimintaneuvottelut päättyivät maanantaina. Apulaisjohtaja Ilona Dorji iloitsee, ettei yhtäkään työntekijää tarvitse irtisanoa.

– Meidän oli määrä vähentää yksi henkilötyövuosi. Neuvottelut kuitenkin päättyivät onnellisesti. Keittiöpäällikkömme nimittäin päätti irtisanoa itsensä, koska hän osti oman ravintolan, Dorji kertoo.

Näillä näkymin Paimioon ei nimetä uutta keittiöpäällikköä vaan tehtävät jaetaan jäljelle jäävien 4,5 henkilötyövuoden kesken. Maanantaista lähtien vastaanottokeskuksessa on 18 työntekijää.

Yt-neuvottelut peruuntuivat Turussa

Yt-neuvottelut käynnistettiin, koska turvapaikanhakijoiden määrä on vähentynyt tuntuvasti. Myös Turussa oltiin menossa neuvottelupöytään.

– Ehdin jo kutsua yt-neuvottelut kokoon, mutta pian sen jälkeen ne peruuntuivat. Turussa on jo nyt työskennelty keskimääräistä pienemmällä henkilökunnalla, joten tässä kohtaa ei ollut tarvetta vähentää väkeä, kertoo Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Pauli Heikkinen.

Maahanmuuttoviraston mukaan Turussa toimintaa voidaan siis jatkaa 17 työntekijän voimin.

Paimion ja Turun vastaanottokeskuksissa vältyttiin irtisanomisilta, mutta edessä saattaa kuitenkin olla majoituspaikkojen leikkauksia. Maahanmuuttovirasto ilmoitti syyskuun lopussa supistavansa Paimion keskusta sadalla ja Turun keskusta 50:llä aikuisten majoituspaikalla. Marraskuun puolivälissä selviää, aiotaanko majoituspaikkoja vähentää vielä lisää.

– Tässä on vielä kaksi viikkoa aikaa, jolloin voi tapahtua käänteitä suuntaan jos toiseenkin. Esimerkkinä todettakoon, että Ruotsiin on viime aikoina tullut paljon turvapaikanhakijoita Serbian ja Kosovon romaniväestön keskuudesta. Emme vielä tiedä, miten se vaikuttaa tänne, Heikkinen sanoo.

– Tänä vuonna paikkojamme on supistettu jo niin paljon, että yllättyisin kovasti, mikäli niitä vieläkin lähdetään supistamaan, hän lisää.