tiistai 15. maaliskuuta 2016

Ilta-Sanomat: Naista purtiin huuleen ja kourittiin rinnoista kotiovella – kahdelle ehdollista vankeutta pakottamisesta seksuaaliseen tekoon

Ilta-Sanomat: Naista purtiin huuleen ja kourittiin rinnoista kotiovella – kahdelle ehdollista vankeutta pakottamisesta seksuaaliseen tekoon 15.3.2016

Kaksi nuorta miestä seurasi naista Espoon Koivuhovin juna-asemalta kotiovelle ja kävi kiinni. Syyttäjä vaati ensisijaisesti rangaistusta raiskauksesta, mutta oikeuden mukaan muun muassa naisen vammat eivät viitanneet siihen.

Espoon käräjäoikeus tuomitsi 20- ja 22-vuotiaat ulkomaalaismiehet miehen seitsemän kuukauden ehdollisiin vankeusrangaistuksiin pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Syyttäjä oli vaatinut miehille ensisijaisesti rangaistusta raiskauksesta ja vaihtoehtoisesti rangaistusta raiskauksen yrityksestä tai pakottamisesta seksuaalisen tekoon.

Oikeuden antaman julkisen version mukaan miehet lähtivät seuraamaan naista tämän kotiovelle Koivuhovin juna-asemalta 5.12. viime vuonna noin kello 4.22. He kävivät naiseen kiinni kotiovella. Toinen miehistä piti teon aikana naisen käsistä kiinni ja toinen puri huuleen ja kouri rinnoista.

Syytteen mukaan toinen miehistä olisi tunkeutunut sormillaan myös naisen sukupuolielimeen. Nainen ei heti tapahtuman jälkeen kertonut tällaista poliisille eikä oikeuslääkärille eikä puhunut siitä myöskään hätäkeskuspuhelussa. Nainen kertoi sormilla tunkeutumisesta työterveyslääkärille ja esitutkinnassa. Naisen mukaan hän halusi sisäistää asian ennen kuin puhui siitä.

Espoon käräjäoikeuden mukaan naisella todetut vammat eivät viitanneet siihen, että hänet olisi yritetty raiskata. Vaatteet eivät rikkoutuneet, mikä viittasi oikeuden mukaan siihen, ettei niitä oltu yritetty riisua. Hätäkeskuspuhelussa nainen kertoi saaneensa turpaan ulkomaalaisilta ja kertoi näiden yrittäneen ottaa seksuaalisesti yhteyttä.

Toinen miehistä kertoi, että he menivät naisen kotiin ”seksuaalisessa tarkoituksessa”.

”Tämä viittaisi siihen, ettei vastaajien tarkoituksena ole ollut ryhtyä seksuaaliseen tekoon asianomistajan kanssa kodin ulkopuolella” , oikeus perusteli.

Kummankaan miehen käsistä ei löytynyt naisen DNA:ta. Naisen suun seudulta otettu DNA-tunniste ja toisen miehen DNA-tunniste olivat sekoittuneet.

Kumpikin miehistä kiisti syytteen.

Miehet joutuvat maksamaan naiselle yhteisvastuullisesti kivusta ja särystä 1 000 euroa ja kärsimyksestä 2 000 euroa.