torstai 10. maaliskuuta 2016

Iltalehti: Vastaanottokeskuksen asemies sai syytteet - tilanne sai alkunsa ravintolariidasta

Iltalehti: Vastaanottokeskuksen asemies sai syytteet - tilanne sai alkunsa ravintolariidasta 10.3.2016

Pitäjänmäen vastaanottokeskuksen asemiestä syytetään muun muassa laittomasta uhkauksesta ja ampuma-aserikoksista. Vakavin rikosnimike tippui esitutkinnassa pois.

Helsingin Pitäjänmäen vastaanottokeskuksen edessä aseen kanssa liikkunutta miestä vastaan on nostettu syytteet.

27-vuotias helsinkiläinen autoalan yrittäjä joutuu oikeuteen vastaamaan syytteisiin törkeästä ampuma-aserikoksesta, ampuma-aserikoksesta, laittomasta uhkauksesta, pahoinpitelystä ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Helsinkiläismies veti aseen esiin Pitäjänmäen vastaanottokeskuksen edessä myöhään illalla 5. marraskuuta. Tapaus aiheutti suuren poliisioperaation.

Miehen hallusta löytyi tapahtumapaikalta kaksi asetta, käsiase ja konepistooli.

Poliisi ilmoitti epäilevänsä miestä muun muassa törkeästä henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Tämä vakavin rikosnimike tippui kuitenkin esitutkinnan aikana pois.

- Tietysti siinä on takavarikoitu sarjatuliase, mutta tutkinnan aikana ei ole noussut esiin, että hän olisi valmistellut mitään, varsinkaan konkreettista asiaa, kihlakunnansyyttäjä Perttu Könönen kertoo.

Syyttäjän mukaan tilanne on saanut alkunsa läheisessä ravintolassa tapahtuneesta riidasta. Vastaanottokeskus tuli mukaan tapahtumaan sen myötä, että riidan toinen osapuoli asui Pitäjänmäen vastaanottokeskuksessa.

- Sitä kautta tapahtumat ovat jatkuneet siinä vastaanottokeskuksen edessä, Könönen kertoo.

Syyttäjä ei vielä ota kantaa siihen, mistä henkilöt riitelivät keskenään.

- Se kuulostaa aika mitättömältä ja siitä on vähän erilaisia näkemyksiä, Könönen sanoo.

Asemies vangittiin tapahtumien seurauksena, mutta hänet vapautettiin tutkinnanjohtajan päätöksellä noin kolmen viikon kiinniolon jälkeen.

Helsingin käräjäoikeus ei ole vielä määrännyt käsittelypäivää tapaukselle.