maanantai 1. maaliskuuta 2010

Vartti: Thorsin vainoaminen jatkuu yhä

Vartti: Thorsin vainoaminen jatkuu yhä 1.3.2010

Astrid Thorsin uhkailulle ei näytä tulevan loppua. Nyt helsinkiläistä maahanmuutto- ja eurooppaministeriä on uhkailtu jo pankkiautomaatilla.

Kampin kauppakeskuksen Otto-automaattiin oli kirjoitettu teksti "Tappakaa Thors". Kirjoitus oli näkyvillä ainakin vielä sunnuntai-iltana.

Facebook-ryhmän perustajaa kuulusteltu

Viime viikolla Thors teki rikosilmoituksen verkossa saamistaan uhkailuista. Facebookiin oli perustettu ryhmä "Olen valmis istumaan muutaman vuoden Astrid Thorsin taposta".

Rikosylikomisario Kari Tolvanen Helsingin polisiista kertoo, että tapauksen tutkinnat käynnistettiin viime viikon lopulla.

- Ryhmän perustaja on saatu selville, ja olemme kuulustelleet häntä. Perustaja on 25-vuotias tamperelainen mies, Tolvanen kertoo.

Pelkkä ryhmään liittyminen ei yleensä täytä rikoksen merkkejä

Tolvasen mukaan ryhmän perustajaa epäillään laittomasta uhkailusta, mutta hän ei toistaiseksi osaa kertoa, keitä muita epäilyt mahdollisesti koskevat.

- Asiaa tutkitaan aina tapauskohtaisesti. Pelkästään se, että on liittynyt kyseiseen ryhmään, mutta ei esimerkiksi osallistunut aktiivisesti uhkailukeskusteluihin, ei täytä rikoksen merkkejä.

Poliisi on lähettänyt operaattorille pyynnön, että ryhmä täytyy poistaa Facebookista. Facebookin operaattori on Yhdysvalloissa, mikä saattaa hidastaa ryhmän poistamista sivustoilta.