torstai 30. syyskuuta 2010

YLE: Vasemmistoliiton puoluesihteeri: Soini on tyhjä tynnyri

YLE Lappi: Vasemmistoliiton puoluesihteeri: Soini on tyhjä tynnyri 30.9.2010

Vasemmistoliiton puoluesihteeri Sirpa Puhakka pitää Timo Soinin avauksia tyhjän tynnyrin politiikkana. Perussuomalaisten kannanotot eivät kelpaa vasemmistolle pitkäjänteisen politiikan pohjaksi. Puhakka uskoo että, oikeilla asioilla on kysyntää suomalaisessa politiikassa ja Vasemmistoliitto painottaa asioita oikein.

- Vasemmistoliitto ei peesaa Perussuomalaisia maahanmuuttopolitiikassa, vaan puolueella on oma maahanmuuttopoliittinen ohjelma joka painottuu maahanmuuttajien tasapuoliseen kohteluun Suomessa, Puhakka sanoo.

Puhakka ei hötkyile galluplukujen perässä, vaan luottaa, että Vasemmistoliiton tavoitteet aukeavat vahvan vaalityön tuloksena kansalle.

- Kaikki puolueet vuotavat tällä hetkella Perussuomalaisiin, niin myös Vasemmistoliitto jossain määrin, mutta nyt on kysymys gallup- tuloksista, Puhakka sanoo.

Hänen mukaansa oikeat tulokset saadaan 17. huhtikuuta jälkeen kun vaalit on pidetty. Silloin myös nähdään, toteutuuko Puhakan ennustus kahdesta Vasemmistoliiton kansanedustajasta Lapissa.

Vasta tehdyn tutkimuksen mukaan Vasemmistoliiton peruskannattajat ovat RKP:n kannattajien ohella uskollisimpia puolueelleen.

- Tarvitaan vain työtä, työtä ja työtä, Puhakka sanoo.

Vanhuksille hoivatakuu

- Yli 70-vuotiaille on taattava kotihoidon palvelut ja muut tarvittavat palvelut kolmen kuukauden kuluessa siitä kun hoivan tarve on todettu, Puhakka vaatii.

Hänen mukaansa aloite ei maksa yhteiskunnalle lisää, varsinkin jos sen toteuttamisessa edetään asteittain.

- Tarvittavan hoivan järjestäminen jopa säästää vielä kallimpien hoitojen kustannuksista tulevaisuudessa, verrattuna siihen, jos mitään ei tehdä, Puhakka kertoo.

- Järjestelmän maksaisivat kunta ja valtio yhdessä, suhde olisi 30-70, Puhakka suunnittelee. Esimerkiksi 2000 hoitoalan lisätyöntekijän palkkaus maksaisi yhteensä 80 miljoonaa euroa yhteiskunnalle.