sunnuntai 26. syyskuuta 2010

MTV3: Jälleen yksi maahanmuuttajiin keskittyvä puolue pyrkii rekisteriin

MTV3: Jälleen yksi maahanmuuttajiin keskittyvä puolue pyrkii rekisteriin 26.9.2010

Maahanmuuttokriittiseksi profiloituva Vapauspuolue on kerännyt reilun 5000 kannattajakorttia ja aikoo jättää ne huomenna oikeusministeriöön. Kuten moni muukin pienpuolue, myös Vapauspuolue keskittyy kritisoimaan epäonnistunutta isoveljeä.

- Perussuomalaiset on enemmän protestipuolue kuin maahanmuuttoon keskittyvä, Muutos 2011 taas perustettiin myöhemmin kuin Vapauspuolue, eikä muut maahamuuttokriittiset, kuten IKL taida tällä hetkellä olla puoluerekisterissä, perustelee puheenjohtaja Kalevi Helo tarvetta uudelle puolueelle.

Noin 90 prosenttia puolueen kannattajakorteista on kerätty Tampereelta. Helon mukaan ehdokkaita on jo kuitenkin melkein kaikissa vaalipiireissä. Esimerkiksi rasistisista rikoksista useasti tuomittu Olavi Mäenpää on lähdössä Vapauspuolueen ehdokkaaksi Turussa.

Toisin kuin Timo Soinin Perussuomalaiset, Vapauspuolue kertoo profiloituvansa Ruotsidemokraattien tyyliin hyvin Islam-kriittiseksi. Näin voidaan vedota Soiniin kyllästyneisiin.

- Suomalaiset eivät halua ainakaan humanitäärista maahanmuuttoa, eikä työperäistäkään haluta lisätä. Siksi Perussuomalaisilta ja muilta puolueilta jää irtoääniä, jotka tulevat esimerkiksi meille, kertoo Helo optimistisena tulevasta vaalikampanjasta.