torstai 23. syyskuuta 2010

Päivi Lipponen: Timo-setä on nyt hyvin vihainen!

Päivi Lipponen: Timo-setä on nyt hyvin vihainen! 23.9.2010

Ruotsidemokraatit saivat Ruotsin parlamenttiin 20 paikkaa. Natsisympatioita poteva ja avoimen rasistinen puolue hämmentää ruotsalaista kansankotia.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini oikein suuttui, kun joku kehtasi vetää yhtäläisyysmerkin Perussuomalaisten ja Ruotsidemokraattien välille. Teemat ovat puolueilla joka tapauksessa melko samankaltaiset.

Erityisen närkästynyt Soini on rasismisyytöksistä. Puolueen pääideologi Halla-aho kuitenkin suitsuttaa iloaan ruotsidemokraattien menestyksestä ja toteaa: Ruotsissa on nyt tarjolla vakavasti otettava maahanmuuttokriittinen puolue. "On vaikea ymmärtää, mikä tekee puolueesta niin pelottavan." Halla-aho myös toteaa, että puolueen linjaukset ovat aika lailla yhtenevät Halla-ahon mietteiden kanssa.

Jatkossa ruotsin kouluissa ei opiskeltaisi muita äidinkieliä kuin ruotsia. Maahanmuuttoa rajoitettaisiin. Ruotsissa on yli 300 000 suomalaista maahanmuuttajaa, jotka ovat taistelleet oikeudesta opiskella suomea kouluissa. Jos asia on ruotsidemokraateista kiinni, nyt tämä etuoikeus on sitten historiaa. Tämä näyttää olevan Halla-ahonkin mukaan perussuomalaisten linja.