tiistai 26. kesäkuuta 2012

Savon Sanomat: Rasistien tarroja raavittu irti tunteja

Savon Sanomat: Rasistien tarroja raavittu irti tunteja 26.6.2012

Haukivuorella liimatuista rasistisista tarroista odottaa iso lasku niiden levittäjiä, sillä tarroja on jouduttu irrottelemaan valopylväistä, liikennemerkeistä ja sähkökaapeista useiden tuntien ajan.

Tämän hetkisen arvion mukaan tarrojen poistamiseen on käytetty jo yli kymmenen tuntia urakoitsijan työaikaa. Urakoitsijan lasku maksatetaan tarrojen levittäjillä, kunhan he jäävät kiinni.

Mikkelin kaupunki on puhdistuttanut tarroja pois nyt urakalla Haukivuorlta sekä siivouttanut myös Mikkelissä kaupungilla julkisiin paikkoihin tehdyt rasistiset töhryt.

Mikkelissä on alkukesästä maalailtu paljon natsi-aiheisia tekstejä julkisille paikoille. Mikkeliin kuuluvalla Haukivuorella maalausten sijasta taajamaan on levitetty viime viikkoina useita satoja rasistisia tarroja. Arvion mukaan tarroja on liimailtu jopa noin 200 etenkin sataman seudulle.

Levitetyt tarrat on Kansallinen vastarintaliike -järjestön painattamia.

Tiedossa ei ole, ovatko tarrojen levittäjät ja sotkujen maalaajat samaa porukkaa tai olleet edes tietoisia toisistaan.

Poliisi tutkii tapausta vahingontekona ja kaipaa tekijöistä vihjeitä Etelä-Savon poliisin vihjepuhelimeen 071875 5450.

Rasistisen järjestön tarroja on levitelty satunnaisesti myös muualla Suomessa. Pohjois-Savossa rasistisia tarroja liimailtiin esille Kuopiossa viimeksi viime vuonna, mutta tänä vuonna niiltä on vältytty.