torstai 21. kesäkuuta 2012

Verkkouutiset: Schauman: Suosi suomalaista, syrji ulkomaalaista

Verkkouutiset: Schauman: Suosi suomalaista, syrji ulkomaalaista 21.6.2012

Perussuomalaiset kelpuutti toimistoremonttiinsa vain suomalaisia, mikä on vastoin syrjintäpykäliä ja EU:n vapaan liikkuvuuden periaatteita.

Perussuomalaiset haluaa tukea suomalaista työntekoa ja yrittäjyyttä. Hyvä.

Puolueen ”työmies” Matti Putkonen kehuskeli keskiviikkona tiedotusvälineiden edustajille, kuinka uuden puoluetoimiston remontti on teetetty vain suomalaisella työvoimalla, aliurakoitsijat mukaan lukien.

Sitten tullaan ongelmiin. Putkosen mukaan suomalaisuus oli keskeinen kriteeri urakoitsijaa valittaessa ja urakasta sovittaessa.

EU-työvoiman vapaa liikkuvuus merkitsee, ettei ketään saa asettaa toisen jäsenvaltion alueella eri asemaan työ- ja palvelussuhteen ehdoissa kotimaisiin työntekijöihin verrattuna.

Ketään ei siis saisi syrjiä kotimaan tai alkuperätaustan perusteella.

Jokainen ymmärtää ulkomaisen työvoiman aiheuttamat ongelmat rakennusalalla, mutta näin harmaata taloutta vastustanut perussuomalaiset on itse liikkunut vähintään lainsäädännön harmaalle alueelle.

Entisenä ay-miehenä Putkosen luulisi olevan tietoinen pykälistä.

Toisaalta, eipä niistä ole välitetty keskusjärjestö SAK:ssakaan.

Verkkouutiset selvitti taannoin, että SAK toimi omassa puolentoista vuoden takaisessa toimistoremontissaan, kuten perussuomalaiset. Vain kotimainen työvoima kelpasi.

Perussuomalaiset esitti omassa eduskuntavaaliohjelmassaan paljon konkreettisia ratkaisuehdotuksia ulkomaisen työvoiman ongelmiin ja harmaan talouden kitkemiseen.

Puolueen kannattaisikin keskittyä mieluummin niihin kuin ulkomaisen työvoiman lähtökohtaiseen syrjintään.

Porttikielto ulkomaalaisille merkitsee käsien pystyyn nostamista ongelman edessä.

Tällöin ei toteudu myöskään se kuuluisa lause ”maassa maan tavalla”.