perjantai 1. kesäkuuta 2012

Radio 957: Ulkomaalaisten lääkäreiden kielitaitoa tutkitaan Tampereen yliopistossa

Radio 957: Ulkomaalaisten lääkäreiden kielitaitoa tutkitaan Tampereen yliopistossa 1.6.2012

Tampereen yliopistossa tutkitaan ulkomaalaisten lääkäreiden kielitaitoa lääketieteilijöiden ja kielentutkijoiden yhteistyönä. Tavoitteena on selvittää, miksi 60 prosenttia ulkomaalaisista lääkäreistä reputtaa ammatillisessa pätevöitymiskokeessa. Tampereen yliopiston lääketieteen yksikkö on ainoa taho Suomessa, joka järjestää ulkomaalaisten lääkäreiden laillistamiskokeita.

Tampereen yliopistossa tutkitaan ulkomaalaisten lääkäreiden kielitaitoa lääketieteilijöiden ja kielentutkijoiden yhteistyönä. Tavoitteena on selvittää kielitaidon osuutta siihen, että 60 prosenttia ulkomaalaisista lääkäreistä reputtaa ammatillisessa pätevöitymiskokeessa.

Tampereen yliopiston lääketieteen yksikkö on ainoa taho Suomessa, joka järjestää ulkomaalaisten lääkäreiden laillistamiskokeita. Toimintaa valvoo sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira.

-Haluamme tutkia asian ja keinoja ongelman ratkaisemiseen keinoja, joita voimme esittää Valviralle, kertoo yleislääketieteen professori Kari Mattila Tampereen yliopistosta.

Suomen kielen jatko-opiskelija Maija Tervola tutkii nyt Mattilan aloitteesta ulkomaalaisten lääkäreiden kielitaidon tasoa. Ulkomaalaisten lääkäreiden määrä on kasvussa. Vuoden 2010 alussa Suomessa työskenteli 1 125 lääkäriä, joiden äidinkieli oli jokin muu kuin suomi tai ruotsi.