maanantai 2. marraskuuta 2015

Aamulehti: Lapsiperheet marssivat ulos Kihniön vastaanottokeskuksesta: "Ohuet patjat, huono ruoka"

Aamulehti: Lapsiperheet marssivat ulos Kihniön vastaanottokeskuksesta: "Ohuet patjat, huono ruoka" 2.11.2015

Kihniön vastaanottokeskukseen majoittuvat turvapaikanhakijat osoittavat mieltään huonojen olojen vuoksi, kerrotaan keskuksesta Aamulehdelle. Aamulehden tietojen mukaan keskuksen lapsiperheet marssivat ulos tiloista maanantai-iltapäivällä.

Turvapaikanhakijat ovat kyllästyneet esimerkiksi nukkumaan ohuilla patjoilla lattialla. Turvapaikanhakijoille oli alun perin luvattu sänkymajoitus. Protestoijia kismittää myös heikoksi ja yksitoikkoiseksi luonnehdittu ruoka.

Aamulehden haastatteleman lähteen mukaan tarjolla on ollut lähinnä perunaa ja vetistä kastiketta. Lääkärin ja tulkin apua on ollut saatavilla rajoitetusti.

Pihlajalinnan viestinnästä vastaaava Terhi Kivinen vahvistaa Aamulehdelle, että Kihniön vastaanottokeskuksessa on ollut maanantaina keskustelua liittyen käytännön järjestelyihin.

- Keskuksessa on tänään käyty kovasti keskusteluja muun muassa ruokaan liittyen. Asukkaat eivät ole tyytyväisiä yhteisruokajärjestelyihin. Kun on paljon ihmisiä, yksilöllisiä tavoitteita on valitettavasti hankala toteuttaa. Yritämme nyt tulkkien avulla selvittää, voidaanko näille valituksen aiheena oleville asioille tehdä jotain, Kivinen kertoo.

Kihniön keskuksessa yöpyy noin 130 turvapaikanhakijaa. Keskuksessa on pääosin lapsiperheitä.