keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Svenska YLE: Thors ihmettelee perussuomalaisten valiokuntavalintoja

Svenska YLE: Thors förundras över Sannf utskottsval 27.4.2011
Aktuellt: Astrid Thorsin haastattelu (audio, 2:05 min)

On mielenkiintoista, että perussuomalaiset ovat priorisoineet sellaiset valiokunnat, joilla ei ole tekemistä suomalaisten arkipäivän kanssa, sanoo väistyvä maahanmuuttoministeri Astrid Thors (RKP).

Jos oikeasti haluttaisiin tehdä jotain köyhyydelle tai syrjäytymiselle, niin pitäisi valita muut valiokunnat, sanoo Thors.

- Tämä osoittaa myös, että perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini aikoo antaa Jussi Halla-ahon vetää omaa linjaansa ja tätä kaksinaamaista peliä, jolle perussuomalaiset ovat omistautuneet.

Soinilla ei ole muutosvaatimuksia maahanmuuttopolitiikkaan, mutta Halla-aholla on. Tämä kyseinen valiokunta - hallintovaliokunta - tulee olemaan vahva ja tärkeä valiokunta, jossa monet erimielisyydet ratkaistaan, arvioi Thors.

Timo Soini viittaa siihen, että Halla-aholla on tukea sekä omassa ryhmässään että kansan keskuudessa, mitä sanot tästä?

Perussuomalaisten suosio oli Helsingissä alin niistä vaalipiireistä, joissa heillä oli ehdokkaita. Meillä tulee olemaan asiallisia ja asiattomia keskusteluja maahanmuuttopolitiikasta, se on selvää, sanoo Thors.

Kuinka paljon puheenjohtaja voi vaikuttaa valiokunnan linjaan eri kysymyksissä?

Itse asiassa ministerillä on ratkaiseva rooli. Se vaihtelee paljon, ulkoasiainvaliokunnalla on ollut perinteisesti vapaampi rooli, perustuslakivaliokunta ja suuri valiokunta ovat tärkeämpia, niissä puheenjohtajan rooli on todellakin hyvin tärkeä, toteaa Astrid Thors.

(käännös)