tiistai 19. huhtikuuta 2011

YLE: Halla-aho: Kehitysavun oltava sidoksissa valtion taloustilanteeseen

YLE: Halla-aho: Kehitysavun oltava sidoksissa valtion taloustilanteeseen 19.4.2011

Eduskuntavaalien Helsingin ääniharava, perussuomalaisten Jussi Halla-aho sanoo olevansa valmis leikkaamaan huomattavasti kehitysavusta. Perussuomalaisten Halla-aho leikkaisi myös turvapaikanhakijoihin liittyviä kuluja.

Ykkösaamussa vierailleella perussuomalaisten tuoreella helsinkiläisellä kansanedustajalla Jussi Halla-aholla on selkeä näkemys tulevan nelivuotiskauden leikkauskohteesta. Kehitysavun pitäisi hänen mielestään olla sidoksissa valtion taloudelliseen tilanteeseen.

- Ei ole siedettävä tilanne että meillä on yksi ainoa menopiikki valtion kulutuksessa, joka kasvaa koko ajan täysin suhdanteista riippumatta.

"Houkuttimet tulla Suomeen poistettava"

Hän haluaisi muuttaa myös sanottua humanitaarista maahanmuuttoa ja rikoksista tuomittujen ulkomaalaisten kohtelua.

- Me käytämme vuodessa 200-300 miljoonaa euroa turvapaikan hakijoiden vastaanotosta aiheutuviin kuluihin. 90 prosenttia heistä ei ole kansainvälisten sopimusten tarkoittamia pakolaisia. Meidän pitää tiukentaa käytäntöjä, nopeuttaa hakemusten käsittelyä ja vähentää houkuttimia, jotka tuovat Suomeen sosiaalista maahanmuuttoa.

"Kansallismielisyys ei ristiriidassa kansainvälisyyden kanssa"

Halla-aho ei koe, että hänen näkemyksensä olisi ristiriidassa suhteessa Suomen kansainvälisyyteen.

- Perussuomalaiset on maltillinen kansallismielinen puolue, joka minun nähdäkseni tarkoittaa sitä, että Suomen valtion ensisijaisena ydintehtävänä on puolustaa Suomen valtion ja omien kansalaisten etua. Kansallismielisyys ja kansallisvaltio eivät ole mitenkään ristiriidassa kansainvälisyyden kanssa, koska kansainvälisyyttä voi nimensä mukaisesti olla vain kansojen välillä.

Halla-aho kieltää vaatineensa maahanmuuttoministerin salkkua.

- Olen vastannut väkisin tivattaessa, että jos jostakin ministerin paikasta pitäisi olla kiinnostunut, niin maahanmuuttoasioihinhan minä olen ollut profiloitunut. Maahanmuuttopolitiikka tulee olemaan pääteemani myös eduskuntatyössä.