perjantai 22. huhtikuuta 2011

Nelonen: Halla-ahon käsitykset ihmisarvosta leviävät jo Euroopassa

Nelonen: Halla-ahon käsitykset ihmisarvosta leviävät jo Euroopassa 22.4.2011
MTV3/STT: Halla-ahon mielipiteet ihmisarvosta nousivat esiin Itävallassa

Perussuomalaisten tuoreen kansanedustajan Jussi Halla-ahon käsitykset ihmisarvosta leviävät nyt Euroopan lehdistössä.

Laajalevikkinen Die Presse kertoi tänään Itävallassa, ettei ihmisarvo kuulu Halla-ahon mielestä kaikille. Lehti kertoo, että somalit ovat Halla-ahon käsityksen mukaan taskuvarkaita ja että islam hyväksyisi pedofilian.

Die Pressen mukaan Halla-aho toivoo Suomeen Tanskan mallia, jossa oikeistopopulistien pääsy hallitukseen on merkinnyt Euroopan tiukimman maahanmuuttolain säätämistä.

Halla-ahon kertoo paljon huomiota herättäneessä nettikirjoituksessaan, että "yksilöt voidaan perustellusti asettaa arvohierarkiaan sen mukaan, miten paljon heidän kykyjensä tai osaamisensa poistaminen yhteisön käytöstä heikentäisi yhteisöä".

______________________________________

Nelonen: Halla-aho: Valheellista tietoa levitetään ulkomaille

Laajalevikkinen itävaltalaislehti Die Presse kertoi tänään, ettei ihmisarvo kuulu kansanedustaja Jussi Halla-ahon mielestä kaikille. Lehti kertoo myös, että somalit ovat Jussi Halla-ahon käsityksen mukaan taskuvarkaita ja että islam hyväksyisi pedofilian. Halla-aho kommentoi Nelosen uutisille hänen kirjoitustensa saamaa huomiota Euroopassa.

Teidän nettikirjoitteluistanne on kirjoitettu Euroopan lehdistössä. Minkälaisia ajatuksia se teissä herättää?

- Olen huomannut, että kansainvälisessä mediassa on julkaistu hyvin vääristelevää tietoa sekä perussuomalaisista että minun sanomisistani. Pidän ihmeellisenä sitä, että meillä on suomalaisessa mediassa ja poliitikkojen joukossa sellaisia oman pesän likaajia, jotka levittävät tällaista vääristeltyä ja valheellista tietoa ulkomaille. Sinänsä on aika vähän mitä perussuomalaiset tai minä voitaisiin tälle asialle tehdä.

Die Presse -lehti on kertonut, että teidän mielestänne ihmisarvo ei kuulu kaikille. Mitä tähän kommentoitte?

- Näinhän minä en ole sanonut, joten on kauhean vaikea kommentoida sitä.

Millaisilla mietteillä olette seurannut eurooppalaisen median kirjoittelua perussuomalaisten vaalivoitosta?

- Sitä on erittäin ikävä seurata. Se perustuu virheelliseen ja vääristeltyyn tietoon ulkomailla. Pitkälti reaktiot Keski-Euroopassa liittyvät pelkoihin siitä, että kansallismieliset puolueet ovat ylipäänsä kasvattaneet kannatustaan monissa maissa. Tämä varmasti pelottaa vakiintunutta puoluejärjestelmää myös muualla kuin täällä Suomessa.

Tämä ei varmasti ole tervetullutta kommentointia perussuomalaisille?

- Ei se ole tervetullutta, mutta me voimme ainoastaan omalla toiminnallamme osoittaa nämä tiedot ja pelot aiheettomiksi ja virheellisiksi.

Nelosen uutinen: Halla-ahon käsitykset ihmisarvosta leviävät jo Euroopassa
http://www.nelonen.fi/uutiset-uusi/kaikki/kotimaa/halla-ahon-k%C3%A4sitykset-ihmisarvosta-levi%C3%A4v%C3%A4t-jo-euroopassa

Die Presse –lehden artikkeli Halla-ahosta:
http://diepresse.com/home/politik/aussenpolitik/652228/HallaAho_Menschenrecht-nicht-fuer-alle?from=suche.intern.portal

Jussi Halla-ahon blogikirjoitus ihmisarvosta:
http://www.halla-aho.com/scripta/ihmisarvosta.html

___________________________________________________

MTV3/STT: Halla-ahon mielipiteet ihmisarvosta nousivat esiin Itävallassa

Perussuomalaisten tuoreen kansanedustajan Jussi Halla-ahon mielipiteet saavat julkisuutta Itävallassa. Sanomalehti Die Presse siteeraa Helsingin Sanomien juttua, jossa Halla-aho ei halunnut selitellä vanhoja kirjoituksiaan ja kannanottojaan.

Die Presse nostaa esille Halla-ahon kommentin, jonka on tulkittu tarkoittavan, että kaikki ihmiset eivät olisi samanarvoisia. Lisäksi jutusta poimitaan kansanedustajan toive Suomen siirtymisestä Tanskan tielle eli tiukkaan maahanmuuttopolitiikkaan.

Itävaltalaislehti kertoo Halla-ahon luonnehtineen profeetta Muhammadia pedofiiliksi ja somaleita taskuvarkaiksi. Jutussa mainitaan myös Halla-ahon tuomio uskonrauhan rikkomisesta. Kirjoituksesta kertoi Suomessa Nelosen uutiset verkkosivuillaan.

Halla-aho pitää tällaista kirjoittelua ikävänä.

– Pidän ihmeellisenä sitä, että meillä on suomalaisessa mediassa ja poliitikkojen joukossa sellaisia oman pesän likaajia, jotka levittävät tällaista vääristeltyä ja valheellista tietoa ulkomaille, kansanedustaja sanoi Neloselle.

____________________________________________________

Ilta-Sanomat: Halla-aho hermostui: "En muista tällaista kirjoittaneeni"

Jussi Halla-aholla on oma käsityksensä siitä, miksi hänen kuusi vuotta vanha bloginsa on pulpahtanut julkisuuteen ulkomaita myöten.
Itävaltalainen lehti Die Presse uutisoi Helsingin Sanomiin viitaten perussuomalaisten tuoreen kansanedustajan kirjoittaneen vuonna 2005 blogissaan, että kaikki ihmiset eivät ole samanarvoisia.

Halla-aho on tuohtunut uutisoinnista.

– Toihan on tuollaista mustamaalausta. Levitetään vääristynyttä tietoa ulkomaille ja tällä varmaa yritetään vaikuttaa hallitusneuvotteluihin.

– Joillakin tahoilla on pieni paniikki siitä, että minua meinattaisiin esittää johonkin.

Mitä tietoa tässä on vääristelty?

– Kävin äsken katsomassa sen Die Pressen jutun, ja siinä taidettiin jotain sanoa, että ihmisarvo ei Halla-ahon mielestä kuulu kaikille. En muista tällaista kirjoittaneeni. Jos sä sellaisen lauseen jostain löydät, niin onneksi olkoon.

Voidaanko mielestäsi ihmiset laittaa arvohierarkiaan sen mukaan, paljonko heidän panoksensa on yhteisölle ja paljonko yhteisö heikkenee, jos heidät otetaan pois yhteisöstä?

- Ei minun mielestäni.

- Siinä todetaan ainoastaan se, että ihmisarvo ja käsitys ihmisten yhtenäisestä arvosta on kulttuurisidonnainen asia. Kyseessä on siis yleinen filosofinen pohdinta siitä, miten voidaan määritellä ihmisen arvo.
En minä ota siinä kantaa omaan mielipiteeseeni. Minä olen aivan yhtäkulttuurisidonnainen kuin muutkin ihmiset ja tietenkin jaan ne kulttuuriset normit joiden keskellä elän.

- Jossakin muussa kulttuurissa ja jossakin muussa ajassa kaikkia ihmisiä ei pidetä yhtä arvokkaina. Nykyään tässä meidän kulttuurissamme, heitä pidetään yhtä arvokkaina.

IS tavoitti vielä myöhemmin perjantai-illalla Halla-ahon tekstiviestitse vastaamaan, onko häntä pyydetty johonkin tehtävään puolueessa. Hän vastasi, ettei käynnissä olevia hallitusneuvotteluja kommentoida.

Valtteri Varpela