lauantai 10. marraskuuta 2012

Keskisuomalainen: Poliisi: Ulkomaalaisilta rikollisryhmiltä löytyy yhä useammin tukikohta

Keskisuomalainen: Poliisi: Ulkomaalaisilta rikollisryhmiltä löytyy yhä useammin tukikohta 10.11.2012

Poliisi epäilee ulkomaalaisia järjestäytyneitä rikollisryhmiä kymmenistä laajoista asuntomurtosarjoista. Murrot tehtiin kesän aikana eri puolilla Suomea. Epäillyt ovat tehneet rikoksia muutamista jopa yli sataan.

Poliisihallituksen poliisiylitarkastajan Arto Hankilanojan mukaan toiminta on ollut poikkeuksellisen laajaa ja järjestäytynyttä.

– Tekijöillä on toiminnassa omat roolinsa: tähystäjät ovat kartoittaneet kohteet, toimeenpanijat ovat käyneet tekemässä keikan ja sitten on edelleen tavaran kätkijät ja jälleenmyyjät, Hankilanoja luonnehtii.

Aiempina kesinä ulkomaalaisten omaisuusrikokset ovat olleet pääsääntöisesti niin sanottua hit and run -tyyppistä toimintaa. Ilmiö tarkoittaa sitä, että rikollinen on tullut maahan, tehnyt rikoksen ja poistunut maasta pikaisesti teon jälkeen. Tänä kesänä poliisi on löytänyt viitteitä tekijöiden pidempiaikaisesta maassaolosta.

– On löydetty varastetun tavaran kätkentäpaikkoja eli tällaisia vanhoja kiinteistöjä, joihin he ovat saaneet jollain tavalla hallintaoikeudet. On löydetty myös yksityisasuntoja, joita on käytetty lyhytaikaisesti ammattimaisesti rikoksia tekevien ulkomaalaisten majoittamiseen, Hankilanoja kertoo.

Lue asiasta lisää lauantain 10.11. Keskisuomalaisesta