perjantai 23. marraskuuta 2012

Iisalmen Sanomat: Ääriliikkeet poliisin tarkkailussa Iisalmessa

Iisalmen Sanomat: Ääriliikkeet poliisin tarkkailussa Iisalmessa 23.11.2012

Rasististen ääriliikkeiden toiminta on lisääntynyt Iisalmessa. Ilmiöön törmää esimerkiksi seinämaalauksissa, joissa voi nähdä hakaristejä ja rasistisia ilmauksia.

- Kouluista ja lastensuojeluviranomaisilta on saatu havaintoja rasistisesta toiminnasta, vahvistaa vanhempi rikoskonstaapeli Timo Halonen.

Poliisi seuraa valppaasti nettikirjoittelua.

- Suojelupoliisi ja ja Keskusrikospoliisi ottavat meihin tarvittaessa yhteyttä, jos arvelevat meidän tuntevan paikallisen epäillyn.

Iisalmelaisnuorten kannabiksen käyttö on lisääntynyt ja sitä on nykyään helppo saada. Halonen on erityisen huolissaan nuorten myönteisestä suhtautumisesta kannabiksen käyttöön.

- Nuoret pitävät kannabista vaarattomampana kuin tupakkaa, vaikka kannabis luokitellaan huumausaineeksi.

Iisalmessa nuorimmat kannabikset käyttäjät ovat aloittaneet kokeilut jo 10-vuotiaana. Halosen mukaan valistustyö pitäisikin aloittaa jo alakouluissa.

Oppilaitoksilla riittääkin töitä pohtiessaan, kuinka ne voisivat ehkäistä nuorten syrjäytymistä päihteiden käytön takia. Ammattioppilaitokset miettivät erilaisia opiskelijoiden tukemismahdollisuuksia Tartu tutkintoon -hankkeen seminaarissa Iisalmessa.