keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Yle: Helsinki haluaa kohentaa maahanmuuttajalähiön imagoa

Yle: Helsinki haluaa kohentaa maahanmuuttajalähiön imagoa 28.11.2012

Helsingillä on aikeina rakentaa omistusasuntoja Meri-Rastilaan. Kaupunginosa tunnetaan nykyään vuokra-asuntopainotteisena alueena, jossa asuu myös paljon maahanmuuttajia.

Suunnitelmien mukaan pari tuhatta uutta asuntoa rakennettaisiin virkistysalueena olevaan metsään. Myös asemanseutua aiotaan uudistaa.

- Jos alueelle tulisi enemmän omistusasumista, se vaikuttaisi Meri-Rastilan asuntojakaumaan. Päästäisiin tasapainottamaan ja lähemmäksi kaupungin keskiarvoja asuntojakaumassa, sanoo projektipäällikkö Ilkka Laine Helsingin kaupungin Vuosaari-projektista.

Rakentamisen vastustus on kuitenkin suurta alueen luonnon vuoksi. Laine vakuuttaa, että luontoarvot on otettu kaavoituksessa hyvin huomioon ja lähelle jää edelleen runsaasti virkistysalueita. Hänen mukaansa kaavaan on esimerkiksi merkitty luonnon monimuotoisuuden kannalta tärkeät alueet.

- Ainahan on näin, että jos metsään rakennetaan, siinä menetetään luontoa. Tässä voidaan kuitenkin tärkeimmät luontoarvot säilyttää.

"Asukkaat tyytyväisiä alueeseen"

Vaikka Meri-Rastila tunnetaan vuokra-asuntojen keskittymänä, Ilkka Laineen mukaan Meri-Rastilan asukkaat ovat varsin tyytyväisiä alueeseen. Hän huomauttaa myös, että kaupunkisuunnitteluvirasto on teettänyt kaupunginosasta ulkopuolisen arvion joitain vuosia sitten. Tässä alue sai Laineen mukaan varsin myönteiset tulokset.

- Ei Meri-Rastilassa sinänsä mitään vikaa ole. Ongelmia on nähty siinä, että on olemassa riski, että Meri-Rastilan kehittyy siihen suuntaan, että sinne keskittyy vähäosaisuutta.

Jos uusia omistusasuntoja koskeva kaava etenee ilman ongelmia, voisi rakentaminen Meri-Rastilassa alkaa aikaisintaan vuonna 2015. Kaavasta kuitenkin todennäköisesti valitetaan, joten rakentaminen siirtyy.