torstai 1. elokuuta 2013

MTV3: Peter Franzén uusnatsin roolissa – katso raju traileri

MTV3: Peter Franzén uusnatsin roolissa – katso raju traileri 1.8.2013

Dome Karukosken rasismia käsittelevän Leijonasydän-elokuvan trailerista saa esimakua huikeista näyttelijäsuorituksista.

Koskettava ja särmikäs Leijonasydän kertoo pikkukaupunkilaisesta uusnatsista Teposta (Franzén), joka rakastuu kiihkeästi temperamenttiseen Sariin (Laura Birn). Yksinhuoltajaäiti Sarin poika Rhamadhani eli Ramu (Sidibeh) on tummaihoinen. Tarinan ytimessä sykkii rohkea ja lempeä leijonasydän, kun uusnatsi etsii itseään isäpuoliehdokkaana ja pieni poika paikkaansa ennakkoluulojen keskellä.

– Halusimme käsitellä rasismia veljeyden, rakkauden, yhteisöllisyyden ja isäksi tulemisen kulmasta. Jälkeenpäin katsottuna emme siis lähteneetkään tekemään elokuvaa äärioikeistosta. Teimme rakkaustarinaa, romanttista komediaa, tragikomediaa ja sosiaalista draamaa samalla kertaa. Elävän elokuvan, jota en osaa lokeroida itsekään. Mutta kaunis se on. Ja minulle erityisen tärkeä, ohjaaja Dome Karukoski kommentoi.

Franzénin, Sidibehin ja Birnin lisäksi Leijonasydämessä näyttelee merkittävää roolia Jasper Pääkkönen, joka esittää Tepon velipuolta Harria. Lisäksi sivurooleissa nähdään muiden muassa Timo Lavikainen, Jussi Vatanen, Pamela Tola ja Jani Toivola. Ohjaajana palkitun Karukosken edelllinen elokuva Napapiirin sankarit oli vuoden 2010 katsotuin elokuva Suomessa.