maanantai 26. elokuuta 2013

Turun Sanomat: Kymmeniä seksityöläisiä pois maasta

Turun Sanomat: Kymmeniä seksityöläisiä pois maasta 26.8.2013

Suomesta käännytetään vuosittain kymmeniä ihmisiä epäiltynä seksipalvelujen myynnistä. Viime vuonna käännytettyjä oli yhteensä 39 ja toissa vuonna jopa 88.

Kattavia tilastoja aiemmilta vuosilta ei ole, sillä aiemmin ei johdonmukaisesti merkitty, milloin päätös oli tehty seksuaalipalveluiden myymisestä. Suomeen tullaan myymään seksiä muun muassa Venäjältä, etenkin Pietarin alueelta, ja Nigeriasta.

EU-kansalaisia ja heidän perheenjäseniään ei voi pakottaa pois maasta epäiltynä prostituutiosta.

Valtaosalle prostituoiduista lähtöpassit antaa poliisi. Poliisitarkastaja Jussi Huhtela Poliisihallituksesta uskoo, että viimeisen parin vuoden aikana prostituoituja on käännytetty enemmän kuin aiemmin. Syynä on katuprostituution aiempaa tehokkaampi valvonta Helsingissä.

Rajavartiolaitos kieltää maahanpääsyn yksittäisiltä naisilta vuosittain. Rajalla etsitään paljastavia merkkejä matkatavaroista. Rajaturvallisuusasiantuntija Ilkka Herranen Rajavartiolaitoksesta kertoo, että sellaisia ovat muun muassa rekvisiitta, käyntikortit ja alan sanasto käännettynä lähtökielestä suomeksi.

Maahanmuuttovirasto ei ole vuosiin tehnyt käännytyspäätöstä pelkästään seksipalvelujen myymisen perusteella. Maahanmuuttoviraston tulosalueen johtajan Olli Koskipirtin mukaan virasto käännyttää vuosittain muutaman paritukseen syyllistyneen.

LUE LISÄÄ MAANANTAIN TURUN SANOMISTA