keskiviikko 14. elokuuta 2013

Seurakuntalainen: Korkein hallinto-oikeus pysäytti egyptiläisen Markin karkotuksen

Seurakuntalainen: Korkein hallinto-oikeus pysäytti egyptiläisen Markin karkotuksen 14.8.2013

Korkein hallinto-oikeus on pysäyttänyt egyptiläisen turvapaikanhakija Markin karkotuksen. Poliisi on juuri vahvistanut tiedon oikeuden päätöksestä.

- Kiitän sydämellisesti kaikkia rukouksista. Suuret kiitokset myös kaikille tuekseni järjestetyn Facebook-kampanjan järjestäjille ja osallistujille, kommentoi Mark päätöstä tuoreeltaan Radio Deille.

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös ei ota kantaa pysyvän turvapaikan myöntämiseen. Mark on laittanut viranomaisteitse vireille uuden turvapaikkahakemuksen, jossa mainitaan muun muassa hakijan vakituinen työpaikka Suomessa sekä uhkaava tilanne Egyptissä.

- Asia menee korkeimman oikeuden uudelleenharkintaan, kertoo viranomaisprosessissa Markia tukenut Helsingin kansainvälisen seurakunnan pastori Timo Keskitalo.

- Olettaisin tämän perusteella, että Mark tulee saamaan turvapaikan, Keskitalo arvioi ja kertoo soittaneensa Markille asiasta.

- Hän oli juuri työssään jakamassa postia ja muutenkin ehkä hengästynyt, mutta pystyin tuntemaan hänen helpotuksensa puhelimen välityksellä. Hän sanoi "kiitos Jeesus, kiitos Herra".

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös karkotusprosessin keskeyttämisestä mahdollistaa uuden hakemuksen käsittelyn, joka tapahtuunee tämän hetken tiedon mukaan syyskuun alkupuolella.