torstai 17. huhtikuuta 2014

Yle: Anonyymista työnhausta hyviä kokemuksia – Espoo kokeilee uudestaan

Yle: Anonyymista työnhausta hyviä kokemuksia – Espoo kokeilee uudestaan 17.4.2014
Helsingin Sanomat: Espoo jatkaa nimetöntä työnhakua

Espoo kokeilee uudestaan nimetöntä työnhakua. Ensimmäisen kerran Espoossa kokeiltiin anonyymia työnhakua viime syksynä. Myös Helsinkissä on kokeiltu nimetöntä työnhakua hyvin tuloksin.

Espoo kokeilee uudestaan nimetöntä työnhakua. Torstaina alkavassa haussa etsitään nuorisopalveluihin nuorisonohjaajaa ja johtavaa nuorisonohjaajaa.

Nimettömässä työnhaussa esimies tekee haastattelupäätökset tietämättä esimerkiksi hakijoiden nimiä, sukupuolta ja syntymäpaikkaa. Anonyymiyden on todettu hyödyttävän muun muassa etnisiä vähemmistöjä.

Espoossa on koettu kuitenkin, että anonyymi työnhaku tuotti runsaasti ylimääräistä työtä sellaisissa työpaikkahauissa, joihin tuli paljon hakemuksia.

Espoon kaupunki kokeili nimetöntä työnhakua ensimmäisen kerran toissa syksynä kaupunginkirjaston kirjastopalvelujen aluejohtajan haussa.

Anonyymiä työnhakua on kokeiltu esimerkiksi Helsingissä, jossa haettiin viime keväänä nimettömänä nuorisoasiainkeskuksen projektipäällikköä.

Monessa kaupungissa on tehty valtuustoaloitteita nimettömään työnhakuun siirtymisestä. Käytäntöä on toivottu esimerkiksi Tuusulaan, Tampereelle ja Kuopioon.

____________________________________

Helsingin Sanomat: Espoo jatkaa nimetöntä työnhakua

Nimi ei tuo tai vie työpaikkaa Espoossa. Kaupunki kokeilee jo toistamiseen työnhakua, jossa hakijan nimi käsitellään hakemuksesta pois. Esimies ratkaisee siis nimettömien hakemusten perusteella, kuka pääsee työhaastatteluun. Haastattelusta eteenpäin rekrytointi hoidetaan normaaliin tapaan.

Tällä kertaa nimetöntä työnhakua kokeillaan nuoriso-ohjaajan ja johtavan nuoriso-ohjaajan tehtävien täyttämisessä. Hakuaika loppuu 30. huhtikuuta.

Espoo kokeili nimetöntä työnhakua ensimmäisen kerran syksyllä 2013, kun kaupunginkirjastoon haettiin aluejohtajaa.

Nimettömällä työnhaulla kaupunki haluaa edistää henkilöstön yhdenvertaisuutta tai monimuotoisuutta.