keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Iltalehti: Euroopan toisinajattelija

Iltalehti: Euroopan toisinajattelija 19.11.2014

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho ei usko Euroopan yhteisen maahanmuuttopolitiikan toteutuvan.

Bryssel on monikulttuurinen kaupunki. Monennäköistä veikkoa suhaa pitkin ja poikin kaupungin sokkeloisia katuja. Yksi maahanmuuttaja muiden joukossa on europarlamentaarikko Jussi Halla-aho. Paitsi että hän ei ole maahanmuuttaja.

- Ei... Olen täällä töissa, koti ja perhe on Helsingissä. En aio kotiutua tänne, Halla-aho linjaa työhuoneessaan europarlamentissa.

Brysselissä arviolta joka neljäs vastaantuleva kaupunkilainen on muslimi. Tarkkoja lukuja ihmisten etnisestä tai uskonnollisesta taustasta ei ole olemassa. Kaikki tuntuu kuitenkin toimivan.

Ulkomaanelävät eivät ole ajaneet kaupunkia apokalyptiseen kaaokseen, mikä suomalaisten maahanmuuttokriitikoiden mukaan pitäisi olla taattua. Brysselin esimerkki ei Halla-ahoa vakuuta.

- On täällä ollut katumellakoita ja vähän aikaa sitten islamisti surmasi miehen juutalaisen hautausmaan lähellä, Halla-aho kuittaa.

Vauhtiin päästyään europarlamentaarikko puhuu pitkään ja hartaasti mieliaiheestaan. Ja mikäs on puhuessa. Maahanmuuton vastustaminen nosti Halla-ahon 2011 eduskuntaan ja 2014 hän meni Suomen toiseksi suurimmalla äänisaaliilla europarlamenttiin.

Suomessa Halla-aholla on oma uskollinen seurakuntansa, mutta miten on Brysselissä?