perjantai 9. lokakuuta 2009

Vihreä Lanka: Bloggaajat aikovat todistaa Homma-foorumin rasistiseksi

Vihreä Lanka:  Bloggaajat aikovat todistaa Homma-foorumin rasistiseksi 9.10.2009
Aamulehti: Hommawatch käy taistoon Homma-foorumin rasismia ja huonoa makua vastaan 12.10.2009

Maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvaa Homma-foorumia tarkkailemaan on perustettu oma blogi.

Elokuussa avattu Hommawatch-blogi kerää kokoon Homma-foorumin kirjoituksia, jotka blogin ylläpitäjien mukaan osoittavat Homma-foorumin keskustelun rasistisuuden.

"Homma-foorumi väittää edustavansa asiallista maahanmuuttokeskustelua. Se on kuitenkin lähinnä internetrasistien mätäpaise ja huonon maun tyyssija. Tämä blogi todistaa sen", blogin johdannossa kerrotaan.

Nimimerkillä Joukko huolestuneita kansalaisia esiintyvät blogin ylläpitäjät ilmoittavat myös, että eivät osallistu blogipostausten kommentointiin tai niistä syntyvään keskusteluun.

____________________________________________

Aamulehti: Hommawatch käy taistoon Homma-foorumin rasismia ja huonoa makua vastaan

Maahanmuuttokriitikoiden internet-palsta Homma-foorumi on saanut nettiin vahtikoiran, Hommawatchin. Kyseisen blogin kirjoittajat kokoavat Homma-foorumilta rasistisiksi kokemansa kirjoitukset ja julkaisevat ne sellaisenaan.

- Homma-foorumi väittää edustavansa asiallista maahanmuuttokeskustelua. Se on kuitenkin lähinnä internetrasistien mätäpaise ja huonon maun tyyssija. Tämä blogi todistaa sen, blogin perustajat perustelevat.

Blogin tuoreimmissa klipeissä muun muassa panetellaan toimittaja Umayya Abu-Hannaa ja syytetään Eurooppaan saapuneita afrikkalaisia kolonialistisesta riistosta, koska Euroopan rahat valuvat heidän taskuihinsa.

Hommawatchin ylläpitäjät kertovat, että he eivät osallistu blogipostausten kommentointiin eivätkä agitoi kirjoittamalla Homma-foorumille.

Mari Kamaja

Helsinki

_________________________________

Aamulehti: Homma-foorumi puolustautuu: "Hommawatch leimaa kaiken maahanmuuttokeskustelun rasistiseksi"

Keskustelupalsta Homma-foorumia ylläpitävän Homma ry:n johto puolustautuu Hommawatchin taistelua vastaan.

Homma-foorumilla keskustellaan maahanmuutosta ja monikulttuurisuudesta. Hommawatch-blogin kirjoittajat kokoavat foorumilta rasistisiksi kokemansa kirjoitukset ja julkaisevat ne.

Homma ry:n puheenjohtaja Matias Turkkila ja varapuheenjohtaja Jari Leino toteavat, että foorumilla käsitellään suuria tunteita ja intohimoja.

Foorumilla on miesten mukaan kuukausittain noin 50 000 eri kävijää.

- Yli 220 000 viestin sekaan mahtuu monenlaista. Me emme voi emmekä halua määrätä, miten keskustelua tulee käydä tai millaisia mielipiteitä ihmisillä saa olla. Haluamme tarjota keskustelupaikan, jotta yhteiskunnallisista kipupisteistä voitaisiin jonain päivänä keskustella kuten mistä tahansa muusta asiasta.

- Hommawatch-blogi toimii tätä tavoitetta vastaan pyrkimällä osoittamaan kaiken maahanmuuttoon liittyvän keskustelun rasistiseksi.

Keskustelupalstalla ei ole ennakkosensuuria, vaan foorumin sääntöjä tai lakia rikkovat viestit poistetaan jälkikäteen.

- Blogissa on otettu tavaksi tallentaa rasistiseksi määritellyt viestit kuvaruutukaappauksina, koska kirjoittajat tietävät, että foorumin omassa moderoinnissa poistetaan kyseenalainen materiaali, sanovat Turkkila ja Leino.