perjantai 5. maaliskuuta 2010

ViNOn puheenjohtajat: Äärioikeiston nousu Suomessa on suurin uhka sananvapaudelle

ViNOn puheenjohtajat: Äärioikeiston nousu Suomessa on suurin uhka sananvapaudelle 5.3.2010

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton puheenjohtaja Heikki Sairanen on äärimmäisen huolestunut äärioikeiston viime aikaisesta noususta ja sen vaikutuksesta sananvapauteen. Netissä on viime aikoina perustettu tapporyhmiä ja tappolistoja maahanmuuttajien puolesta toimineille tahoille.

- Missään määrin maahanmuuttoa puolustavien tahojen on nykyään siedettävä hämmästyttäviä määriä uhkailua ja loukkauksia. Kuinka moni on jo vaiennut pelosta? Silti maahanmuuttokriitikot jatkavat kulunutta virttään siitä, ettei ongelmista saisi puhua, Sairanen ihmettelee.

ViNOn mielestä netin keskustelupalstan ylläpitäjää ei silti pidä rinnastaa lehden päätoimittajaan. Rinnastus vastaa sitä, että torin rakennuttaja vastaisi kaikista torilla käytävistä keskusteluista. Jokainen vastaa itse kirjoituksistaan netissä. Netin anonymiteetti on myös arvokas asia, jota on suojeltava.

- Nyt tarvitaan yksilöiltä vastuunottoa. Puolueiden ja puolueiden johtohahmojen on viimeistään nyt osallistuttava keskusteluun ja vähintään tuomittava väkivaltaan kannustaminen, päättää Heikki Sairanen.