torstai 16. syyskuuta 2010

YLE: Seurakunta avustaa albaaniperhettä

YLE Turku: Seurakunta avustaa albaaniperhettä 16.9.2010

Turun Mikaelin seurakunta yrittää estää albanialaisperheen karkotuksen. Seurakunta on auttanut perhettä jo pitkään. Perheen isä on entinen poliisi, joka on joutunut järjestäytyneen rikollisuuden ajojahdin kohteeksi.

Seurakunnan mukaan perhe joutuu hengenvaaraan, jos heidät palautetaan Albaniaan. Maahanmuuttovirasto ei ole myöntänyt heille oleskelulupaa.

Seurakunta toivoo uuden turvapaikkahakemuksen menevän läpi ennen ensi perjantaita, jolloin perhe on määrä palauttaa.

_______________________________________________________

Turun Sanomat: Entinen poliisipäällikkö yritetty murhata, myös perhettä uhkailtu

Turun Mikaelinseurakunta yrittää viimeiseen asti estää albanialaisen poliisipäällikön Pellumb Lishan ja hänen perheensä karkotuksen Suomesta. Pari vuotta Suomessa elänyt Lishanin perhe jätti keskiviikkona kolmannen turvapaikkahakemuksensa ja toivoo, että se hyväksytään ennen huomista. Maahanmuuttoviraston on määrä palauttaa perhe Albaniaan perjantaina aamuneljältä.

– Aikaisemmin hakemukset on tehty vanhempien nimissä. Nyt yritetään, että viranomaiset ottaisivat myös perheen kolmen lapsen tilanteen huomioon. He ovat kotoutuneet hyvin, käyvät koulua täällä ja oppineet suomen kielen. Myös perheen äiti osaa suomea ja hänellä on työpaikka, mutta palkkaus ja työtuntimäärä eivät kuitenkaan täytä kriteereitä vakituiseen oleskelulupaan, kertoo seurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen.

Perheen isä kärsii kokemustensa jälkeen mielenterveysongelmista eikä ole saanut töitä. Mikaelinseurakunta on auttanut perhettä jo pitkään, koska seurakunta katsoo heidän olevan hengenvaarassa kotimaassaan. Lisha työskenteli Albaniassa poliisijohtajana ja taisteli maan järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan. Hän on tutkinut muun muassa ihmiskauppaa ja huumeiden salakuljetusta.