lauantai 2. heinäkuuta 2011

Aamulehti: Ideaparkin ravintolassa ihmiskauppaepäily

Aamulehti: Ideaparkin ravintolassa ihmiskauppaepäily 2.7.2011

Lempäälän Ideaparkissa toimivan aasialaisravintolan omistaja ja työntekijä vangittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa perjantaina ihmiskaupasta epäiltynä. Oikeudenkäynti käytiin suljettujen ovien takana.

Rikosnimikkeitä on mahdollisesti lisää, mutta Pirkanmaan poliisi ei halua tässä vaiheessa kommentoida asiaa enempää tutkinnallisiin syihin vedoten.

– Tapauksen tutkinta on vasta alussa ja nyt on vangittu kaksi. Syynä ovat epäilyt ihmiskaupasta. Muita tietoja en voi vahvistaa, kommentoi tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Ari Luoto.

Aasialaisravintola sijaitsee heti Ideaparkin keskusaukion vieressä. Perjantaina vangitsemisoikeudenkäynnin aikana ravintola oli pimeänä. Näyttää siltä, että liike on suljettu kiireellä. Pöydille oli unohtunut maitopurkki ja vesisuihkepulloja, aivan kuin työntekijät olisivat kadonneet kesken pöytien pyyhkimisen.

Kauppakeskuksen johto on kieltänyt Ideaparkin työntekijöitä kommentoimasta asiaa. Ravintola suljettiin kuitenkin ilmeisesti jo keskiviikkona.

Liikkeen sulkemisen nähnyt kertoo, että sitä ennen paikalla ”pyöri hirveästi poliiseja”.

Poliisi ilmeisesti pidätti tuolloin ihmiskaupasta epäillyt, sillä vangitsemisoikeudenkäynti on aloitettava 96 tunnin sisällä pidätyksestä.

Aamulehden saamien tietojen mukaan ainakin toinen epäilty on kotoisin Kiinasta ja asunut Suomessa vuodesta 2003. Aasialaisravintola avattiin Ideaparkiin vasta vuonna 2007.

Omistajalla on toinen yritys Kouvolassa, joka on kaupparekisterin mukaan avattu vuonna 2006. Yrityksen toimiala on varsin lavea, sillä se ilmoittaa tekevänsä sekä rakennustarvikkeiden, lelujen, neulevaatteiden, posliinituotteiden tukku- ja vähittäiskauppaa että harjoittavansa hotelli- ja ravintolatoimintaa.

Poliisi ei ole vahvistanut tietoja.