keskiviikko 16. joulukuuta 2015

HS: Ulkoministeriö jatkaa turvapaikan­hakijoille suunnattua tiedotus­kampanjaansa

HS: Ulkoministeriö jatkaa turvapaikan­hakijoille suunnattua tiedotus­kampanjaansa 16.12.2015

Ulkoministeriö jatkaa tiedotuskampanjaansa, jolla on tarkoitus tavoittaa turvapaikkamatkaa suunnittelevat jo lähtömaissaan. Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on myöntänyt tarkoitukseen 230 000 euroa lisää rahaa.

Ulkoministeri Timo Soini (ps) kiitti lisärahasta puhuessaan keskiviikkona eduskunnassa ulkoasiainhallinnon budjetista.

Valtiovarainvaliokunnan jäsen Ville Vähämäki (ps) sanoi, että ulkoministeriön ja maahanmuuttoviraston arabiankielinen Facebook-tiedotus lokakuussa tavoitti jopa satojatuhansia irakilaisia.

”Nyt kampanja saa jatkoa, kun uudella määrärahalla on mahdollisuus palkata henkilöitä, jotka päivittävät jatkuvasti ajankohtaista ja todellista tietoa arabiaksi ja somaliksi Suomen olosuhteista ja mahdollisuuksista saada turvapaikka", hän sanoi.

Monet turvapaikanhakijat ovat olleet väärän tiedon varassa tullessaan Suomeen ja pettyneet, kun turvapaikkaa ei olekaan ollut helppo saada.

Kehitysyhteistyörahojen leikkaukset harmittivat oppositiota. Ulkoasiainvaliokunnan jäsen Jutta Urpilainen (sd) oli pahoillaan siitä, että vastoin ulkoasiainvaliokunnan kantaa valtiovarainvaliokunta ei suostunut vähentämään Finnfundin pääomitusta ja siirtämään rahaa kansalaisjärjestöille kehitysyhteistyöhön.