tiistai 22. joulukuuta 2015

Iltalehti: Tikkurilan seurakunnan työntekijä laukoi rasistisia kommentteja sosiaalisessa mediassa - poliisi tutkii

Iltalehti: Tikkurilan seurakunnan työntekijä laukoi rasistisia kommentteja sosiaalisessa mediassa - poliisi tutkii 22.12.2015

Tikkurilan seurakunnan työntekijä esitti sosiaalisessa mediassa julkisesti rasistisia kommentteja, jotka liittyivät maahanmuuttajiin ja turvapaikanhakijoihin.

Vantaan seurakunnat on ilmoittanut, ettei hyväksy työntekijän kommentteja. Kommentit liittyvät vahtimestarina työskentelevän henkilön työtehtäviin.

- Kommentit eivät ole hyväksyttäviä. Asia otetaan erityisen vakavasti ja siihen on puututtu. Työntekijä on vapautettu toistaiseksi työtehtävistään ja asiaa selvitetään, Tikkurilan seurakunnan kirkkoherra Janne Silvast sanoo tiedotteessa.

Vantaan seurakunnat on ilmoittanut mielipiteiden olevan henkilön omia, eivätkä ne ole Vantaan seurakuntien arvojen tai linjan mukaisia.

Tapaus on poliisilla tutkittavana.

Helsingin Sanomien mukaan työntekijä oli kirjoittanut Facebookissa Rajat kiinni -ryhmässä kommentteja turvapaikanhakijoille kirkossa järjestettävästä puurojuhlasta. Lehden mukaan hän kirjoitti puuroon sylkemisestä ja kirkon polttamisesta. Helsingin Sanomat tavoitti työntekijän, ja lehden mukaan hän oli ollut sitä mieltä, että tekstit ovat vain kirjoituksia eivätkä sen kummempia.