maanantai 14. joulukuuta 2015

Karjalainen: Turvapaikanhakija pahoinpiteli vastaanottokeskuksen työntekijää - tekijä jouduttiin raudoittamaan

Karjalainen: Turvapaikanhakija pahoinpiteli vastaanottokeskuksen työntekijää - tekijä jouduttiin raudoittamaan 14.12.2015

Kauhavan vastaanottokeskuksessa yksityisasunnossa aiheutui sunnuntaina sunnuntaipäivällä ruuan valmistuksen yhteydessä palohälytys ja sen seurauksena järjestyshäiriö vastaanottokeskuksen työntekijän ja yhden turvapaikanhakijan kesken.

Turvapaikanhakija ei ollut halukas poistumaan asunnostaan palohälytyksen takia, koska ei ollut aiheuttanut palohälytystä. Turvapaikanhakijan epäillään käyttäneen lievää väkivaltaa SPR:n työntekijää kohtaan ja uhanneen käyttää kovempaa väkivaltaa.

Aggressiivisesti käyttäytynyt 28-vuotias turvapaikanhakija jouduttiin laittamaan käsirautoihin. Poliisi kuljetti rikoksista epäillyn säilöön Seinäjoen poliisiasemalle.

Muut turvapaikanhakijat toimivat tilanteessa poliisin mukaan asiallisesti ja kokivat 28-vuotiaan toiminnan vääräksi. Palokunnan lisäksi asiaa oli hoitamassa usea poliisipartio.

Vastaanottokeskuksen sääntöjen mukaan omatoiminen ruoan valmistaminen on asuinhuoneistoissa turvallisuussyistä kielletty.