maanantai 21. joulukuuta 2015

Yle: Vastaanottokeskuksen portaiden purkajat ilmoittautuivat – nimetön lappu ilmestyi aitaan

Yle: Vastaanottokeskuksen portaiden purkajat ilmoittautuivat – nimetön lappu ilmestyi aitaan 21.12.2015

Hotelli Tallukkaan johtavat kovan onnen portaat purettiin uudestaan. Poliisi tutkii portaiden katoamista vahingontekona. ”Huolestuneet asukkaat” ilmoittautuivat portaiden purkajiksi.

Vääksyssä Pirppulan asuinalueelta hotelli Tallukan pihaan johtavat puuportaat purettiin toistamiseen viikonloppuna. Ensimmäisellä kerralla portaat korjattiin vaivihkaa muutaman päivän jälkeen. Portaiden viimeisimmän purkamisen jälkeen paikalta katosivat myös laudat, joten korjaaminen vaikeutui huomattavasti.

Portaiden purkaminen on herättänyt laajaa keskustelua, koska toistamiseen puretut portaat saivat myös poliisin kiinnostumaan asiasta.

Tutkinnanjohtaja Jari Kiiskinen Hämeen poliisista kertoo, että ensimmäisestä purkamiskerrasta poliisille ei tehty rikosilmotusta, mutta viikonlopun purkamisepisodista poliisille on tehty rikosilmoitus. Poliisi tutkii asiaa vahingontekona.

Poliisin mukaan portaat on purettu sunnuntaina 20. joulukuuta iltapäivällä. Purkamistöiden jälkeen portaiden juurella olevaan verkkoaitaan ilmestyi myös juliste, jossa selitetään syitä portaiden purkamiseen.

"Huolestuneet asukkaat" -tihutyön takana

Nimimerkillä esiintyneet ”Huolestuneet asukkaat” kertovat portaiden purkamisen syyksi sen, että vastaanottokeskuksen perustamisen jälkeen portaita ei voi enää käyttää kuin alaspäin. Viestin kirjoittajien mukaan kenelläkään ei ole enää asiaa vastaanottokeskuksen alueelle, joten portaita eivät voi käyttää kuin turvapaikanhakijat.

– Olen jutellut lähiseudun asukkaiden kanssa ja he kertoivat, että portaat on purettu yhteistuumin paikallisten asukkaiden voimin. He eivät tietystikään halua nimiään julkisuuteen, Facebookin Vääksy-ryhmän ylläpitäjä Merja Purolinna-Ahvenainen kertoo.

Asikkalan vastaanottokeskus avautuu maanantaina 21. joulukuuta, kun hotelli Tallukan tiloihin saapuvat ensimmäiset turvapaikanhakijat. Seuraavan kahden viikon ajan vastaanottokeskukseen on tulossa päivittäin 20 asukasta.